Sport

EUROPSKI RITAM GUSARA: Sutra u goste dolazi Hajduk iz Vela Luke

Pobjedom su žuti zaključili domaću zadaću u redovitom 13.kolu protiv zelenih iz Dubravke, s 2:0 prizemljili su Sokole.

Međutim, nema odmora jer vrijedi odraditi zaostatak iz prvog dijela prvenstva, susret 9.kola 1 ŽNL DN. Tako je europski ritam zahvatio i Žutu podmornicu, pa će u srijedu (sutra) na svojoj Pržini ugostiti posljednji Hajduk 1932 iz Vela Luke.

Početak susreta je u 15 sati, a zbog žutih kartona neće biti radilice u srednjem redu, mladog Ante Medaka. Ima još nekoliko načeto-ozlijeđenih pa će se početna postava i pričuve točno znati uoči samog izlaska na teren. Gusar je po svim pokazateljima favorit, ali to treba potvrditi na travnjaku. U slučaju pobjede, s nova tri boda, žuti bi skočili na 4.mjesto s 19 bodova. Valja najprije skočiti, pa onda reći hop!


Naravno, pobjeda bi bila dobar uvod u ono što ih čeka u nedjelju, kada na Lapadu igraju derbi 14.kola protiv Župe dubrovačke.

– Naš cilj ostaje igrati dopadljiv, za oko lijep nogomet. Tome ćemo težiti i ovoga puta, nadam se da ćemo u tom dijelu rasti iz susreta u susret, da će nas to krasiti do kraja natjecanja. Vjerujem da će nam takva igra donijeti i odgovarajuće rezultate, ali ponavljam želimo biti prepoznatljivi po tehnički dotjeranoj, otvorenoj igri – naglašava trener kominske momčadi Goran Oršulić Rara. (jv)