Sport

EUROPSKA BRONCA LUKI GAŠPARU: U finalu raspucavao za srebro, imao 24 pogotka, ali… 

Gašpar se tako vraća s broncom s Europskog juniorskog prvenstva u boćanju (igrači do 18 godina), koje se održalo u francuskom Saint Vulbasu, mjestu 40 kilometara udaljenom od Lyona. Pločanin je s drugim rezultatom ušao u finale, među četiri najbolja. Već je tim plasmanom osigurao medalju, jer i četvrto mjesto donosi broncu. Međutim, na kraju baš treći iako je malo nedostajalo za još veći uspjeh.

Podsjetnik, Gašpar, koji je bio debitant na EP-u, prošlog ljeta je osvojio naslov prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju. Tada se s državnog prvenstva vratio s ukupno četiri medalje. Prvo je s Matkom Pendom iz Komolca osvojio broncu u štafetnom izbijanju, zatim s Dariom Dujmovićem iz Gornje Vrućice broncu u paru, a nakon slavlja u disciplini precizno izbijanje, osvojio je još jednu brončanu medalju, i to u disciplini brzinsko izbijanje.

Svi su isticali kako odavno najjužnija hrvatska županija nije imala tako dobrog mladog boćara. Potvrda je stigla s prvog velikog natjecanja, Europskog juniorskog prvenstva!


Član je hrvatskog trećeligaša, Boćarskog kluba Ploče. Osim toga Gašpar nastupa i za Umčane, člana južne skupine Druge hrvatske lige, a isto tako za juniorsku reprezentaciju Boćarskog saveza Dubrovačko neretvanskog u južnoj skupini Hrvatske juniorske lige.

Piše i snimio: Tonči Vlašić/dubrovacki.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci