Sport

Emil Tomašević Memo je za pet na “Petici”!

LIDL RUN natjecanja odgovaraju našim momcima. Kiko je pobijedio u Splitu na 10 km, Memo je bio treći. Sada na Braču Kiko je ponovno prvi na 10 km, Memo mu se pridružio pobjedom na 5 km. Nakon Kike evo nekoliko redaka i o Memi – Emilu Tomaševiću.

Emil Tomašević (1983) nogometni je sudac, veteran malonogometaš, trkač dugoprugaš. Neki ga se još sjećaju kao uspješnog člana i vozača natjecatelja AMK Racing Team Ploče.

Sudi mali i veliki nogomet, može ga se vidjeti na županijskim i trećeligaškim nogometnim travnjacima u ulozi glavnog suca, znatno češće nego sa zastavicom. Proteklu proljetnu polusezonu preskočio je zbog ozljede pubične kosti, nije mogao polagati normu pa je pauzirao. Sudački nastavak slijedi na jesen, u novoj nogometnoj sezoni. Kaže da u prosjeku na jednoj nogometnoj utakmici, osrednjeg tempa, pretrči oko 10 km, kombinacija trčanja i suđenja ima smisla i povezanosti.


Mali nogomet igra u veteranskoj konkurenciji za momčad Stabline, bio je njihov prvi topnik u nedavno završenom natjecanju UMA Ploče.

Prije dvije godine je započeo s trčanjem u kontinuitetu. Na nagovor Nikole Kike Oršulića i Stipe Pijevića. Specijalnost, najdraža disciplina, mu je 5 km. Uživa u štafetnim utkama, medalja, pehara i priznanja ima, kako kaže, čudo. Jednostavno, ne zna broj. U svakom slučaju sve skupa ga to raduje, posebno natjecateljska atmosfera i veliki broj sudionika.

Nakon zadnje pobjede na Braču slijedi mirovanje, odmor i sanacija ozljede. Naime, nakon 2 km osjetio je bol u mišiću lista ali nije odustajao. Stisnuo je zube i prvi prošao ciljnom vrpcom u vremenu 19 minuta i 45 sekundi, minutu i pol brže od drugoplasiranog.

– Nisam niti pomislio odustati, bol je bila prisutna, ali podnošljiva, onako vruć išao sam dalje i uspio. Slično je bilo i Kiki na 10 km, mučio ga je kuk ali nije se dao, na kraju je pobjegao drugoplasiranom Poljaku i zasluženo slavio – odvrće fim s Brača Memo.

Preko ljeta nema nastupa, sve se okreće premijernom pločanskom polumaratonu 6.rujna. Treba se dobro odmoriti i pripremiti za to natjecanje. Očekuje veliki broj natjecatelja sa svih strana i zanimljivo nadmetanje. Plochallenge je u punom pogonu, marljivo se slažu sve kockice kako bi prvo izdanje ovog natjecanja bilo na najvišem nivou.

– Animiramo trkače gdje god nastupamo, pozivamo ih i vjerujem kako će to biti praznik ovog sporta. Jednostavno, ako si negdje bio gost i nastupao lakše ti je pričati i pozivati na naš polumaraton. Za sada odaziv je dobar, bit će tu kvalitetnih, jakih natjecatelja a upoznati su i s našim rezultatima – govori Memo.

Kiko Oršulić, Stipe Pijević i Memo Tomašević najvjerojatnije će biti štafetna postava za nastup na pločanskom polumaratonu (21,1 km). Puno puta do sada bili su na pobjedničkom postolju, bilo bi lijepo vidjeti ih opet u toj situaciji.

– Stipe se ponovno vraća, počeo je opet trenirati nakon stanke, samo da budemo zdravi, za formu i spremnost ne treba brinuti. Nadam se da ćemo biti pravi u pravo vrijeme i na pravom mjestu – poručuje Memo.

Jurica Vukojević