Sport

Duje Penić najbolji borac i prvak Hrvatske

U Splitu je održan turnir u grappling borbama u organizaciji JJK Uragan na kojem su sudjelovali klubovi iz BiH i Hrvatske s preko 60 natjecatelja u svim starosnim skupinama.

Jedan od boraca Gladiator Teama iz Dubrovnika je i Duje Penić, dojučerašnji borac kluba Predator iz Ploča, koji se natjecao u kategoriji juniora do 77 kg. Pobijedio je Duje tako u finalu na bodove Atina Franića (JJK Uragan). U kategoriji juniora do 84 kg do finala je redom pobijedio Hrvoja Vuletića (RGA Split) giljotinom, zatim Josipa Keruma (BDA) na bodove, te u finalu Luku Veličevića (Gladiator Team Dubrovnik) na armbar, da bi u kategoriji seniora do 84 kg u polufinalu pobijedio Vuletića (HK Split) na armbar te u finalu Hrvoja Vuletića, također na armbar.

Duje se u sve tri kategorije okitio zlatnim medaljama te je od organizatora turnira proglašen najboljim mlađim seniorom, a po broju pobjeda i skupljenih poena ujedno i najboljim boracem turnira, te prvakom Hrvatske dok je Dujin matični klub Gladiator Team Dubrovnik proglašen najboljim klubom turnira.


Pripremio: Sana