Sport

Dubrovnik Racing osvojio Biokovo, prvu stanicu nove sezone prvenstva Hrvatske na brdu, a uz bok njemu Konavle!

Jurilo se ove nedjelje pod Biokovom. Startala je nova sezona prvenstva Hrvatske na brdskim stazama. Ukupno je devet stanica. Posljednja je, kao i uvijek, Nagrada Dubrovnika – Memorijal ‘Željka Đuratovića’. Prva pak Nagrada Biokovo na stazi dugoj 4.436 metara s usponom od 4,58 posto, piše Dubrovački vjesnik.

Naslov brani Župa dubrovačka, koja je prošle godine u Makarskoj bila prva s maksimalnih 60 bodova, a kako je takva bila i u većini idućih utrka, uzela je na kraju naslov prvaka. Sad je (n)ovu sezonu prvim mjestom u konkurenciji klubova otvorio Dubrovnik Racing, koji je prošlu sezonu, u kojoj je branio naslov, bio treći.

Skupio je najtrofejniji hrvatski klub na brdu 55 bodova: Marino Poropat i Saša Radola su bili prvi u svojim klasama, te su osvojili po 20 bodova, a s 15 bodova uspjehu je pridonio Mato Milković, koji je bio drugi. Toliko je skupio i Auto klub Konavle, dok je treći s 46 bodova bio prošle sezone doprvak, Fly wih Kolman.


Ivan Pulić i Božo Jovanović Bartulović su donijeli po 20 bodova za Konavle, a Niko Pulić drugim mjestom 15. U obzir se uzimaju tri najbolja plasmana, a kad je isti učinak, tad se gleda čiji su ostali vozači imali bolje rezultate. Maro Franić je bio treći, a Ozren Granda četvrti, i to je prevagnulo na stranu Dubrovnik Racinga, te u Dubrovnik ide pokal klupskog pobjednika prve stanice nove sezone. Međutim, da su i Konavle zadovoljne, jesu.

Ragusa Racing je na Nagradi Biokova trinaesta s 21 bodom (Miho Jozović 10, Pero Bede 8, te Andrea Čutić 3), a Župa dubrovačka šesnaesta s 20 bodova (Nihad Seferagić je osvojio 12, a Nikša Maslač 8. Matija Jurišić je ove sezone odlučio sve podrediti Europskom prvenstvu na brdskim stazama, a kako se prva utrka poklopila s prvom domaćom, nije ga bilo u Makarskoj). Osamnaesto mjesto zauzeo je Racing Team Ploče s 8 bodova (Luka Barbir 8).

Inače, Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman) je ukupni pobjednik Nagrade, Poropat je u generalci bio drugi, a Radola treći. U TOP 10 otac i sin Pulić: Ivan šesti, a Niko sedmi.

Prošle godine uveden, po FIA pravilima novi sustav razvrstavanja vozila u šest grupa, preko zimske pauze doživio je određene korekcije, u kojoj tri grupe vozila, s pretpostavkom jačih automobila, nemaju klase, dok preostale tri, znatno brojnije, imaju i po dvije klase – tako je Hrvatski auto i karting savez najavio novu brdsku sezonu.

U Makarskoj u Grupi 1 prvi je bio Dimitrijević, u Grupi 2 Nino Andrejević (Opatija), u GHruši 3 Poropat, u Grupi 4 Filip Magdić (Fly with Kolman), u Grupi 5 Radola, te u Grupi 6 Marin Božičević (RI Autosport).

Druga stanica prvenstva Hrvatske je Kotor 14. svibnja.

Tekst i foto: Tonči Vlašić/Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci