Sport

Drugi proljetni poraz Porta

Nakon domaćeg poraza na otvaranju drugog dijela natjecanja 2 HMNL-jug malonogometaši Porto Tolera ostali su praznih ruku i na prvom proljetnom gostovanju. U 13. kolu Pločani su igrali u Murteru protiv istoimenog domaćina i izgubili rezultatom 2:4, tako su Murterani upisali drugi proljetni trobod, dok će učenici trenera Borisa Malića Šure morati još pričekati na prve bodove.

Porto nije bio kompletan na ovom gostovanju, ali i pored te činjenice ne zaslužuju dobre ocjene za prikazano. Morat će znatno bolje igrati za podebljanje bodovnog konta i ostvarenje bijega iz neugodne situacije, pri samom su dnu redoslijeda. Ostali su Pločani na učinku od 11 bodova te je očito kako u sljedeća dva susreta, oba na svom parketu (Universitas i Torcida), imaju imperativ pobjeda. Kad se nešto mora zna donijeti suprotni učinak međutim druge im nema, valja im se baciti na glavu i uknjižiti važne bodove.

Nadmetanje kod Murtera bilo je rezultatski izjednačeno do 15. minute, a zatim su domaćini do odlaska na veliki odmor tri puta matirali vratara Porta, u pravilnim razmacima od dvije minute povećavali su prednost (15., 17. i 19. minuta). Nastavak su bolje otvorili naši momci, na krilima spretnog Matka Krilića u šest minuta stigli su na minimalni zaostatak, bilo je 2:3. I tu je za Pločane bio kraj, stali su što domaćini koriste te u 29. minuti postižu četvrti pogodak za konačnih 2:4.


MURTER – PORTO TOLERO 4:2 (3:0)
Dvorana Murterski škoj. Gledatelja 50. Suci. Marko Munjiza (Kaštel Novi) i Mateo Šimunov (Zadar). Delegat: Željko Šimunac (Knin).

STRIJELCI: 1:0 Katalinić (15), 2:0 Popov (17), 3:0 Jamičić (19), 3:1 Krilić (23), 3:2 Krilić (26), 4:2 Škibola (29).

MURTER: Marin Stojkić, Toni Katalinić, Ante Dragošević, Antonio Jamičić, Šimun Popov, Toni Čurčija, Duje Žilić, Petar Petranić, Perica Mudronja, Jakov Mudronja, Marko Troskot, Stefano Vulić, Dino Škibola.

PORTO TOLERO: Božo Dragobratović, Tomislav Domić, Josip Pear, Josip Stjepanović, Matko Krilić, Zlatko Kušurin, Petar Marević, Zvonimir Barbir, Žarko Visković. TRENER: Boris Malić

PREKRŠAJI: Murter 5+4, Porto Tolero 5+4. TIME OUT: Murter (11), Porto Tolero (37).