Sport

Druga uvjerljiva pobjeda naših rukometašica

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu na početku kvalifikacija za EURO 2020.godine koje će zajednički organizirati Danska i Norveška.

Nakon Islanda u Osijeku, Hrvatska je pobijedila i Tursku u Eskisehiru 30:21 i sada mirno čeka proljetne okršaje s Francuskom. Izabranice Nenada Šoštarića mirno i koncentrirano su odradile gostovanje u Turskoj, posebno uvjerljivo su odigrale prvi dio susreta, na veliki odmor otišle su s prednošću od +8 (8:16). Ta velika prednost omogućila je našim rukometašicama da pametno i racionalno igraju u nastavku. Konačnih +9 (30:21) potvrđuje razliku u kvaliteti, ali i da Hrvatska s pravom uz Francusku može računati na prolazak na EP 2020.godine.

S 8 pogodaka Valentina Blažević, bivša Dalmatinka, bila je najefikasnija u našoj reprezentaciji. Uz nju u zapisniku bila je i golmanicaTea Pijević dok mlada Lea Franušić nije putovala u Tursku.


Čestitke našim djevojkama. Nastavak kvalifikacija slijedi potkraj ožujka 2020.godine kada Hrvatska dočekuju Francusku.

Reprezentativke se sada vraćaju obvezama u svojim klubovima, a susretima 3.kola 5. listopada nastavlja se hrvatska prvoligaška konkurencija, Dalmatinka je domačin Sinju.

Jurica Vukojević