Sport

Druga NL dobila službenu loptu

Hrvatski nogometni savez potpisao je prije godinu dana višegodišnji ugovor s tvrtkom uhlsport koja je tako postala službeni dobavljač lopte kojom su se prošle sezone igrale utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige, a od ove će i utakmice SuperSport Druge NL. Utakmice SuperSport Prve NL igraju se Select loptama.

U Propozicijama natjecanja SuperSport Druge NL za sezonu 2023./24. koje je donio Izvršni odbor HNS-a u članku 9. stoji:

– Za odigravanje utakmica Superport Druge NL klub domaćin obvezan je osigurati najmanje sedam (7) ispravnih službenih lopti robne marke Uhlsport koje u svemu moraju odgovarati propisima Pravila nogometne igre. U slučaju da se utakmica igra na snijegom pokrivenom terenu, lopte moraju biti crvene boje (najmanje 3 lopte) ili neke druge uočljive boje, kako bi bile dobro vidljive na snijegu.


Članak 50. govori o obvezama prema sponzoru službene lopte Druge NL

– Za vrijeme odigravanja utakmica na oglasnom prostoru uz teren za igru mora biti postavljen jedan (1) banner, veličine 6m x 1m u prvoj zoni nasuprot glavne kamere s logom tvrtke Uhlsport. Na press panou iza govornika na konferenciji za novinare mora se na vidnom mjestu nalaziti logotip tvrtke Uhlsport. Klubovi su obvezni kod fotografija momčadi na kojima se koristi lopta voditi računa da se koristi isključivo službena lopta Supersport Druge NL.

HNS će svim klubovima Druge NL poslati dovoljan broj lopti, uoči prošle sezone članovi elitnog ranga su dobili po 250 lopti, niželigaši će ipak manje, oko 40. HNS se tada odrekao novca koje je trebao dobiti za sponzorstvo i sve je pretvoreno u lopte u vrijednosti 370.000 eura. Savez brine za klubove pa će tako članovima Druge NL osim lopti financirati i prijevoz na 15 gostujućih utakmica, nisu to zanemarive stavke u budžetima niželigaša.

Druga NL kreće 19. kolovoza, a svako kolo tri utakmice će biti u izravnom prijenosu na Sportskoj TV i MaxSportu.

Izvor: Dalmatinski nogomet

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci