Sport

Druga domaća pobjeda Dalmatinke na svom terenu

1 HRL (Ž), 14.kolo


DALMATINKA – UMAG 30:21 (16:12)

PLOČE – Dom sportova. Gledatelja 100. Suci: Stipe Torbarina (Sukošan) i Šime Torbarina (Zadar).

DALMATINKA: Jelčić (8), Vugdelija (8), Jerković (2); Gustin 6, Galov 1, G. Zelić, Lovrić, A. Zelić 3 (1), Bule 7, M. Žderić 2, En. Barbir, Oršulić 4, Burđelez 2, Em. Barbir 1, Sušak 4, Tolić. TRENER: Ivan Jerković

UMAG: Blašković (5); Medica 6, Černeka 4, Imamović 1, Kernjus 7 (2), Špoljar 1, Kremer 2. TRENER: Boris Lisica

SEDMERCI: Dalmatinka 1 (1), Umag (2).

ISKLJUČENJA: Dalmatinka 4 min (Bule, Burđelez), Umag 4 min (Medica, Černeka).

IGRAČICA UTAKMICE: Iva Bule

Dalmatinke su opravdale ulogu favorita i zasluženo su slavile protiv malobrojnih gošći iz Umaga. Zanimljivo je da je ovo tek druga domaća pobjeda sastava s ušća Neretve, a konačna razlika možda je mogla biti i veća da nije bilo bespotrebnih padova u njihovoj igri. Prije svega to se odnosi na pad koncentracije u pojedinim dijelovima igre.

S druge strane, iz kuta Umaga, poraz od devet pogodaka razlike možda je i previsok. Zbog truda i prikazane igre, ujedno to im je bio najveći zaostatak tijekom susreta. Gošći je bilo ukupno sedam, svih šest igračica u polju se upisalo u strijelce, pa će i po tome pamtiti ovo gostovanje u Pločama.

Vrijedi spomenuti kako su tri domaće golmanice skupile 18 obrana, a s novih sedam pogodaka Iva Bule ostala je na vodećoj poziciji strijelaca lige (109).

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci