Sport

DOLINA NERETVE NA NOGAMA, A NE SAMO PLOČE ‘Plavi vlak’ želi ostvariti povijesni uspjeh!

S tri boda vratili su se Pločani s gostovanja iz Gospina doca gdje su sa 6:1 deklasirali momčad Imotskog na otvaranju nove sezone u južnoj skupini Treće hrvatske lige. Imotski je prije ogleda najavljivan kao jedan od favorita za prvo mjesto, ali ga je ‘Plavi vlak’ s ušća Neretve jednostavno pregazio, a njihovo dijete iz dvorišta, Marijan Šuto, s četiri pogotka dobro uzdrmao.

Po povratku iz Imotskog zadovoljstvo nije skrivao Goran Proleta, strateg Jadran Luka Ploče, koji je istaknuo kako su za uspjeh zaslužni svi igrači.

Četiri dana nakon trijumfa u Imotskom, u srijedu, 29. kolovoza, s početkom u 16 sati, Pločani na Jadranovu u utakmici pretkola Hrvatskog kupa dočekuju momčad Bjelovara. Pobjedom bi se plasirali u šesnaestinu finala što bi bio najveći uspjeh u povijesti kluba.


Proleta jedino ne može računati na ozlijeđenog Aljošu Krstičevića, u utakmici koju s nestrpljenjem očekuju ljubitelji nogometa, ne samo u Pločama, već u cijeloj dolini Neretve te šire.

– Pozivam navijače da u što većem broju dođu u srijedu na utakmicu s Bjelovarom te nas podrže u nastojanju da ostvarimo povijesni uspjeh našeg kluba. Mogu obećati u ime svih igrača kako ćemo dati sve od sebe. Želimo dokazati i kako 6:1 pobjeda protiv Imotskog nije plod slučajnosti, već kvalitete našeg sastava – rekao je Dino Primorac, kapetan Jadran Luka Ploče.

Podsjetnik, Jadran Luka Ploče je prošle sezone bio peti u prvenstvu te pobjednik Županijskog kupa. U finalu Županijskog kupa dobio je Župu dubrovačku u Čibači, a taj uspjeh mu je donio nastup u pretkolu Hrvatskog kupa.

Pripremio: Sana