Sport

Do tri boda pogotkom jednim ali vrijednim

Lijepo i sunčano vrijeme u Pločama trebalo je nagovjestiti i dobru utakmicu dva stara znanca Jadrana i Zmaja kojima su domaćini dužni još za poraz prije dvije godine kad su ih baš na ovom igralištu gurnuli u niži rang natjecanja. Ipak malo se pokazalo od očekivanog, sam početak anemičan i statičan bez ideja kod domaćih igrača dok po formaciji gostiju moglo se i naslutiti da bi ovdje sa bodom bili više nego zadovoljni.Prvo poluvrijeme proteklo je u igri između dva šesnaesterca bez izrazito nekih povoljnijih prilika za postizanje pogodka. U drugom poluvremenu prvu priliku za postizanje pogodka imali su gosti kada je sa ruba šesnaesterca malo iskosa Božidar Balić topovski pucao ali na mjestu je bio mladi Marko Čagalj koji je obranom pobrao pljesak sa tribina.

U 60. minuti tribine na nogama a domaći igrači nezadovoljni odlukom suca, Danijel Dabić se dokopao lopte ušao sam u kazneni prostor gostiju i prevario vratara te postigao pogodak koji slabi sudac Miran Maržić nije priznao već svirao prekršaj nad gostujućim igračem. Novu priliku za domače imao je Primorac u 75.minuti kada se iskosa ušetao u kazneni prostor gostiju i sa nekih pet metara pucao no vratar je bio na mjestu i obranio udarac. Samo dva minuta kasnije po istoj strani u kazneni prostor ulazi Josip Lešić gostujući igrač ga ruši a sudac pokazuje na kazneni udarac koji je realizirao Dabić i Jadranu Luka Ploče donio tri vrijedna boda. Gosti poslije primljenog pogodka su se probudili ali bilo je kasno za bilo što osim zasluženog poraza.

PLOČE, Igralište Jadranovo. Gledatelja 300. Sudac: Miran Maržić(Pag) 6. Pomoćnici Šimunac i Katuša.


STRIJELCI: 1:0 – Dabić(77) – 11m.

JADRAN LP: Čagalj(6,5), Barbir(6,5), Vejić 7, Krstičević 7, P.Raguž 6(od 46.Družijanić-)(od 50.E.Raguž 6), Lešić 7,5, Primorac 6,5, Mustapić 6(od 46 Dabić 6,5), Jelčić 6,5, Nikolac 7,5, Pijević 6,5. Trener: Antonio Vučković 7.

BŠK ZMAJ: Milina 6,5, Crnac 6, Čagalj 6, Vrkić 6,5, Špaleta 6, Balić 6(od 74. Prižmić-), Didović 6, P.Sardelić 6, Mušić 6(od 89. D.Sardelić-), Lončarić 6, Šeparović 5,5(od 77. Žanetić-). Trener: Igor Gudelj 6.

IGRAČ UTAKMICE: Stipe Nikolac.

Pripremio: Sana