Sport

Dite Jadrana na putu za Cipar: Sretno Martine!

[MARTINE SRETNO]

Neki dan smo pisali kako “kolonija” Jadranaša ide na Cipar pokušati napraviti inozemni iskorak u nogometnoj karijeri.

Čak petorica bivših igrača Jadrana LP ide u klub Omonia Psevda, što je pravi raritet za ijedan klub u Hrvatskoj, a posebno trećeligaški. Marin Oršulić, Filip Majić idu kao treneri, a Martin Musulin, Mihovil Šutalo i Marijan Šuto kao igrači.

“Sva petorica su ostali zabilježeni u povijesti kluba, svaki na svoj način, no ovdje bi se posebno osvrnuli na Martina Musulina, momka koji je prve nogometne korake napravio na Jadranovu, odigrao više od 100 utakmica u 3.HNL Jug, a tek mu je 21 godina” – napisali su Jadranaši na svojim službenim stranicama.


Martin je debitirao sa 16 godina u senorima i otada je neizostavni član prve jedanaestorke svakog trenera koji je bio u klubu.

“Napomenimo da pola godine uopće nije igrao zbog neugodne ozljede pubične kosti, no jakom voljom i karakterom sve je nedaće nadvladao i vratio se jači nego ikad.

Martin je svojim igrama, ponašanjem i karakterom zadužio naš klub i već neko vrijeme se vidi da je njegov doseg veći rang./To su prepoznali mnogi klubovi koji su slali upite, pa tako i naš Marin Oršulić koji ga je u dogovoru s Jadranom LP odlučio povesti sa sobom na Cipar te mu pružiti šansu u daljnjem razvoju. Uz ovakav rad i trud kao do sada, ne sumnjamo u Martinov uspjeh. Žalosno je samo što pored prvoligaških i drugoligaških klubova u okruženju,ovakav igrač priliku mora potražiti u inozemstvu. Na kraju će to vjerojatno ispast bolje…

Brale sretno tebi i ekipi” – oprostili su se iz kluba sa mladim Musulinom.