Sport

Dino Sinovčić gost podcasta U Zoni: “Koliko god imali poteškoća, možete više nego što mislite”

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić bio je 28. gost podcasta U Zoni. S voditeljem Tomislavom Primorcem pričao je o svojim sportskim uspjesima i izazovima, ali i jasno poručio da njegov cilj nije samo osvojiti medalje, nego i motivirati druge.

– Koliko god imali poteškoća, možete više nego što mislite – zaključio je Dino, pozivajući osobe s invaliditetom da se više uključe u društveni život i izađu iz zone komfora. Smatra da sport osobama s invaliditetom može znatno olakšati život pa ga ljuti što HRT ne prenosi Paraolimpijske igre i ne prepoznaje koliko bi to bilo značajno za osobe s invaliditetom. Kritički se osvrnuo i na druge razlike u tretmanu olimpijaca i paraolimpijaca, ističući da je osobama s invaliditetom često puno teže doći do vrhunskog rezultata. Ipak, smatra da su uvjeti za sportaše s invaliditetom u Splitu bolji nego u Zagrebu te da se Split sve više prilagođava osobama s invaliditetom.

U razgovoru se prisjetio i kako je njega borba s bolešću usmjerila prema sportu. Osvajanje medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju smatra krunom prethodnih godina rada i odricanja u kojima je zaslužio titule svjetskog i europskog prvaka u plivanju. Pred kraj razgovora najavio je i skoru premijeru dokumentarnog filma o svojoj sportskoj karijeri.


Izvor: Dalmacija danas

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci