Sport

Dino Primorac i Robert Pijević objesili kopačke o klin

Prije posljednje utakmice Jadran Luka Ploče koju su odigrali prošle subote protiv Sesveta na igralištu Jadranovo upriličen je oproštaj od aktivnog igranja Dina Primorca i Roberta Pijevića oba po vokaciji vezna igrača. Svoj nogometni put počeli su u najmanjim uzrasnim kategorija Dino sa 7. a Robert sa 6. godina.

Dino Primorac – prošao je sve uzrasne kategorije i veći dio od svojih 30 godina aktivnog igranja proveo je upravo u Jadranu LP. Za vrijeme fakultetskih dana igrao je u Zagrebu za Tekstilaca (Ravnice) te Polet (Sveta Klara). Nakon povratka u Ploče jedno vrijeme je igrao za GOŠK-Dubrovnik 1919, te Neretvanac i Neretvu. Posljednjih 10 godina proveo je u plavoj svlačionici gdje je nosio i kapetansku traku. Ostat će upamćen mnogim klubovima i vratarima po svojim neobranjivim slobodnim udarcima. Zbog sada poslovnih obaveza nije u mogućnosti posvetiti se više klubu i došlo je vrijeme da kopačke objesi o klin, ali kaže – tu sam uvijek na raspolaganju klubu da pomognem koliko mogu u odgoju mlađih uzrasnih kategorija.

Robert Pijević –  svoj nogometni put je počeo u kadetima najdražeg kluba da bi ga životni put odveo u Zagreb gdje je nastavio trenirati igrati. Jedno vrijeme je proveo u NK Zagrebu te Poletu (Sveta Klara) da bi se ponovo vratio u Ploče. Od 2009/10 do prestanka aktivnog igranja bio je sastavni dio seniorske momčadi gdje je davao sve od sebe i bio spreman na svaku žrtvu kako bi momčadi išlo dobro. Njegovi nepredvidivi udarci i pogotci u više slučajeva Pločanima su donosili vrijedne bodove. Sada se posvetio radu u klubu i trenira juniore.


Na oproštaju od broja 10 i broja 20. direktor Petrit Dulaj plavih sa ušća Neretve uručio im je simpolično i vrijedno za sjećanje uokvireni dres sa brojevima u kojima su bili prepoznatljivi.

Piše: Branko Kulidžan

Foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci