Sport

Đino Giljević novi stari predsjednik Zbora rukometnih sudaca

Zbor rukometnih sudaca Dubrovačko-neretvanske županije održao je u Hotelu Bebić u Pločama redovnu Izbornu skupštinu kojoj su nazočili od ukupno 21 aktivnog člana sljedeći delegati skupštine: Đino Giljević presjedavajući, te Ivica Glavinić, Mile Veraja, Ivan Grbavac, Siniša Ravlić, Nataša Parmać, Dragan Kaleb, Zoran Kaleb, Izvor Kaleb, Ljubo Ivanišević, Neven Vicić, Mario Bucanić, Ante Repeša, Mihael Obad i Mate Zeljko.

Skupštinu je otvorio nakon izglasanog radnog predsjedništva te zapisničara, predsjednik zbora Đino Giljević koji je podnio izvješće o proteklom radu u njegovom mandatu.

Od pozitivnih stvari istaknuo je napredovanje sudačkih parova od kojih su dva para na listi premijerligaša koji sude važnije utakmice Hrvatskog prvenstva i kup natjecanja, zatim perspektivan sudački par u 2.HRL jug, kao i četiri nadzornika od kojih je jedan dugi niz godina u prvoj ligi kao i tri u drugoj ligi.


Giljević se osvrnuo na nedostatke, u prvom redu na loš odaziv mladih, koji nisu zainteresirani za zvanje sudac, tako da u budućnosti ako se ovako nastavi neće imati tko suditi ligaške utakmice na jugu.

Nakon iscrpnog izlaganja, te podnijetih izvješća o radu zbora, blagajničkog izvješća, stegovnog povjerenika i nadzornog odbora, koje su nazočni skupštinari prihvatili jednoglasno, prišlo se izboru novih tijela.

Za novog starog predsjednika jednoglasno je izabran Đino Giljević. U Upravni odbor ZRSDNŽ izabrani su Ivica Glavinić, Mile Veraja, Ivan Grbavac, Siniša Ravlić, dok je predsjednik po dužnosti i predsjednik UO.

U nadzorni odmor imenovani su za predsjednika Izvor Kaleb, te Ljubo Ivanišević i Dragan Kaleb, dok je za likvidatora izabran Neven Vicić.

Piše i slika: Branko Kulidžan