Sport

Devetnaesti poraz Dalmatinke u prvoligaškom društvu

Rukometna lopta by Wikipedia

Rukometašice Dalmatinke upisale su 19 poraz u ovoj natjecateljskoj sezoni u 1.Hrvatskoj rukometnoj ligi za žene, gdje su u Domu športova u Pločama poražene sa 34:24 od petoplasirane ekipe Sesvete Agroproteinka. Pred oko 250 gledatelja u jednoj vrlodobroj utakmici više znanja, trke i želje za pobjedom imale su gošće koje su pred kraj susreta imale prednost i od 13 pogodaka razlike. U redovima domaćih bolje od ostalih su bile Josipa Tomić sa 6 i Lea Franušić sa sa 5 pogodaka dok je kod gostiju ujedno i najbolja na utakmici bila dojučerašnja Dalmatinkina igračica Valentina Blažević koje je upisala 10 pogodaka. Zanimljivo još da je gostujuća igračica Gabrijela Bešen imala 19 obrana i sama se još upisala u listu strijelaca.

Za Dalmatinku pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića pogađale su Josipa Tomić 6, Lea Franušić 5, Anđela Lekić 4, Klara Erceg, Anamarija Boras i Anđela Marinović po 2, Klara Arar, Marija Radoš i Magdaloena Žderić po 1 pogodak, još su igrale Sara Tomašević, Andrea Klarić, Matea Krilić, Lucija Ivičević, Nikolina Žderić, dok su vratarke Andrijana Vlatka Jelčić imala 8 i Magdalena Bakula 1 obranu.

Dalmatinka je na začelju tablice sa svega 3 osvojena boda ispred nje je Samobor sa 7 i Bjelovar sa 10 bodova. U slijedećem 22.kolu malene iz Ploča gostuju 11.travnja u Samoboru protiv istoimene ekipe.


Pripremio: Sana