Sport

DESETKOVANI PROTIV SPLITA: Vodeća momčad lige bez 6 prvotimaca na teškom ispitu

Jadran-Split 16.11.13

Jadran LP je vodeći sastav na trećeligaškom jugu tri kola prije kraja prvog dijela prvenstva. Kako su u posljednjem 17.kolu slobodni pred njima su još samo dva nastupa, kući protiv Splita i na strani kod Kamena u Ivanbegovini.

Subotnje nadmetanja sa Splitom bit će im oproštaj od Jadranova za ovu jesen. Međutim, ovaj važan susret u nastojanju ostanka na vrhu bit će iznimno težak i izazovan. Naime, trener Mario Oršulić ne može računati na kartonirane Dina Primorca i Marina Romića, neće biti Ivora Krešića, a veliki upitnici stoje uz nastup Anđela Kordića, Stipe Nikolca i Marka Musulina. Šest standardnih iz udarne postave teško je nadoknadivo za svaku momčad, pa tako i za plave s ušća Neretve.

Na velikim je mukama trener Oršulić, posebno što će na drugoj strani biti mlada i poletna, kvalitetna momčad iz Parka mladeži. Splićani su na učinku od 15 bodova, međutim znatno su oni iznad toga i trenutnog 13.mjesta na tablici. Do posljednjeg trenutka neće se znati početnih jedanaest jadranaša, možda netko od ozlijeđenih uskoči pred sam početak susreta, ali tko god istrči na travnjak morat će dati maksimum.


Veliki ispit i iskušenja su pred plavima, fanatičnim pristupom i maksimalnom koncentracijom mogu to apsolvirati.

RASPORED 15.KOLA 3 HNL – JUG (14 sati): Jadran LP – Split, Neretva – Hrvace, Zagora – Neretvanac, Zmaj (M) – OSK, Primorac (B) – Urania, HV Posedarje . GOŠK Dubrovnik 1919, Vodice – BŠK Zmaj (subota), a u nedjelju Sloga – Uskok. Slobodan je Kamen. (jv)

jadran lp- split 11-2013