Sport

Deset utakmica kazne Mediću, ogorčenje u Jadranu LP

Disciplinski sudac 2. NL Matija Puhak izrekao je kaznu od deset utakmica neigranja mladom igraču Jadrana LP Frani Medića. Epilog je to isključenja u 80. minuti susreta 7. kola u Belišću kada je s Medićem isključen domaći Almeida.

Ovako drastičnu kaznu disciplinac je donio na osnovu izvještaja glavnog suca susreta Marija Stanića koji je naveo kako je Medić opsovao domaćeg igrača riječima „j..em ti mater crnu”. Sam Medić kao i njegovi suigrači koji su bili blizu mjestu događaja ističu kako nije bilo nikakvih rasističkih ispada plave sedmice, te da sudac koji je prema njima bio dosta udaljen nije mogao čuti što Medić govori, pa je odluku o crvenom kartonu donio na sugestiju Almeide dok je Medić ležao na travnjaku nakon Almeidina hrvačkog zahvata.

Medić i Jadran LP će se žaliti, međutim ako se žalba i usvoji ostat će, bez pravog razloga, mrlja na imenu 21-godišnjeg napadača plavih. Inače, u redovima ligaša s ušća Neretve spominju kako Almeidi nije ovo prvo nesportsko ponašanje, a ističu kako je i za vrijeme susreta provocirao jadranaše na razne načine, žalili su se sucu ali bez efekta.


-U cijelosti odbacujem tvrdnje suca za psovku navedenu u Zapisniku, a ponajviše boli da mi se pripisuju tako teške laži i kvalifikacije. Zapisane kvalifikacije prema meni nemaju uporište u ničemu, do sada sam imao brojne suigrače strance s nekoliko kontinenata, s kojima sam se družio i igrao. Moja reakcija nakon što sam uhvaćen za vrat i bačen na travnjak bila je refleksna, te sam uzvratio „..što hoćeš kretenu”, i ništa više. Neka se pogleda snimka s najbliže kamere pa će se vidjeti neke bitne činjenice – dio je Medićeva očitovanja upućenog Disciplinskom sucu, uz naglasak:

– Ustrajat ću u dokazivanju istine, spreman sam na sučeljavanje, detektor laži, istina mora izaći na vidjelo, nema uzmaka.
Ova drastična kazna potencirala je nezadovoljstvo u redovima jadranaša na suđenje u gostima, kod Belišća, te zadnje u Slavonskom Brodu. Ističu da i u susretu s Marsonijom glavni sudac nije imao ujednačeni kriterij. Među ostalim, dosuđeni nepostojeći žuti karton Jozefu Kuqiju, to mu je treći, te nedosuđeni čisti jedanaesterac za plave, ako ne i dva.

Inače, sve ovo ne remeti posebno pripreme za susret osmine finala Kupa protiv Hajduka 31. listopada. Kako je veliko zanimanje za ovaj susret uprava kluba je osigurala dodatne tribine na Jadranovu.

Sljedećih dana krenut će se s montažom tribina koje se inače koriste prilikom održavanja sinjske Alke, u vlasništvu VAD-a, pa će ukupni kapacitet biti 2700 mjesta, uz dodatnih 300 na kojima će biti smješteni isključivo polaznici škole nogometa Jadrana LP.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci