Sport

DERBI U OREBIĆU: Gusar u lovu na lidera

Tri su kola do kraja jesenskog dijela natjecanja prvoligaša naše županije. Lider je Orebić, jedini bez poraza, s četiri boda više od, prvog pratitelja, kominskih žutih. Gusar će do odlaska na zimsku stanku morati odraditi tri derbija, dva na strani i jedan na svojoj Pržini. Redom protivnici su Orebić, Metković i Župa dubrovačka.

Dakle 9.kolo donosi derbi vodećeg dvojca. Orebić će na svojoj Trstenici ugostiti momčad Gusara i naravno pokušati još više se približiti naslovu jesenskog prvaka. Pobjeda bi mu to vrlo vjerojatno osigurala jer ga nakon Gusara čekaju ogledi sa Sokolom i Konavljaninom u kojima je apsolutni favorit. S druge strane Žuta podmornica pobjedom bi došla na samo bod zaostatka i učinala natjecanje neizvjesnim i napetim do kraja. Okonča li se ovaj derbi bez pobjednika sve ostaje otvoreno. Po trenutnoj formi i kvaliteti momčadi treabalo bi to biti neizvjesno i zanimljivo nadmetanje u kojem možda odluče sitnice. Gusare će predvoditi prvi topnik lige Frane Jerković (9), na drugoj strani prijetit će Ivan Kordić (8), vjerna pratnja Frane na tablici strijelaca. Kominjani su sa 26 pogodaka najefikasniji sudionik natjecanja, Orebić je tu drugi sa 19, obrane su za sada sličnog učinka, Gusar je primio 9 a Orebić 10 pogodaka.

-Na posljednja četiri nastupa bilo je više nego dobro. Nadam se da ćemo biti kompletni, te vjerujem da se možemo vratiti neporaženi. Orebić je kvalitetna momčad, agresivni su, moramo uzvratiti istom mjerom i biti koncentrirani cijeli susret. Ne smije biti niti trenutka opuštanja. Braća Kordić, Ujević, Roso, sve su to vrsni igrači koji s ostalima čine kompaktnu cjelinu predvođenu trenerom Sliškovićem. Naravno, imamo i mi svoje vrijednosti pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti i što možemo napraviti – u najavi derbija će Neven Majić, trener žutih s Pržine.


RASPORED 9.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 17.11.2019. u 13,30 sati): ČILIPI Konavljanin – Hajduk 1932 (Marin Pavlović), SMOKVICA ŠD Smokvica – Sokol (Ante Kosor), OREBIĆ Orebić – Gusar (Renato Lacić), METKOVIĆ Metković – Maestral (Tino Babić), ČIBAČA Župa dubrovačka – Žrnovo (Miho Trković), GRUDA Slaven – Croatia (Ivan Grgurinović).

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci