Sport

DERBI NA ŠTRUVINOM IGRALIŠTU, KUNEJI TESTIRAJU GUSARE

Nakon dva odigrana kola prvoligaša najjužnije županije na vrhu su tri momčadi s maksimalnim bodovnim učinkom (Metković, Slaven, Gusar), na samom začelju bez bodova su Orebić i Maestral. Treća dionica donosi derbi na desnoj obali Neretve, na Štruvino igralište stiže Slaven.

Dakle, sastaju se prvi i drugi na tablici, Metkovci imaju bolju razliku pogodaka, a Slaven je uz Maestral jedina momčad koja je pobijedila ONK Metković u njihovoj šampionskoj sezoni 2020/21.

– Bit ćemo kompletni, orni i spremni za veliku borbu. Očekujem pravu utakmicu, pravi derbi. Ovom prigodom još jedanput čestitam Slavenu na velikom jubileju, 100. rođendanu, a mi na svom igralištu idemo po puni plijen. Vjerujem u našu pobjedu, bez obzira na snagu i kvlitetu gostiju – najavljuje trener crveno bijelih Tomislav Plećaš.


Gusar nakon dvije velike pobjede u derbijima sa Župom dubrovačkom i BŠK Zmajem ide u Žrnovo, na Korčulu, kod istoimenog domaćina. Zahtjevno gostovanje na kojem trener Josip Tošić ne može računati na ozljeđene Antu Sršena, Tina Karamatića i Vladu Franića.

Kuneji trenera Nikše Skokandića znali su biti neugodan suparnik Gusarima u Kominu, posebno na svom terenu. Iz prethodna dva nastupa imaju jedan bod.

– Tvrdo će bit, teško gostovanje, očekujemo barem ostati neporaženi – kratko će predsjednik žutih iz Komina Mihovil Martić.

Croatia u Gabrilima i Župa dubrovačka u Čibači apsolutni su favoriti protiv Jadrana iz Smokvice, odnosno Maestrala. Sve osim njihovih sigurnih pobjeda zaista bi bilo iznenađenje. Nakon poraza u Metkoviću i doma protiv Župa dubrovačke pred nogometašima Orebića je novo iskušenje. Gostuju u Blatu kod dojučerašnjeg trećeligaša BŠK Zmaja, koji se pak želi iskupiti za poraz u prošlom kolu na kominskoj Pržini. Ovo je derbi broj dva, nakon onog pravog u Metkoviću.

Konavljanin će u Čilipima, na svojoj Šupjaki, loviti prvu pobjedu, a na suprotnoj strani stajat će mu zeleni iz Dubravke, momčad Sokola.

RASPORED 3.KOLA 1 ŽN DN (nedjelja, 10.listopada): (15,00) Žrnovo – Gusar (Tino Babić), (15,30) Croatia – Jadran Smokvica (Miho Trković), ONK Metković – Slaven (Ante Kosor), Župa dubrovačka – Maestral (Nedjeljko Jeljenić), (16,00) BŠK Zmaj – Orebić (Luka Liković), Konavljanin – Sokol (Mario Njerš). (jv)