Sport

DERBI KOLA: Portu u goste dolazi Pridvorje, borba za drugo mjesto

Mali nogomet

DERBI ZA DRUGO MJESTO

Nakon uvjerljive pobjede u gostima pod vodstvom trenera igrača Ante Galića Porto Tolero susretom 15.kola nastavlja natjecanje u Županijskoj malonogometnoj ligi. U pločanskom Domu sportova igra se derbi kola, izravni dvoboj za drugo mjesto. Porto Toleru u goste stiže drugoplasirano Pridvorje koje ima četiri boda više. Pločani su treći s 28 bodova (9 pobjeda, 1 remi, 3 poraza), a kako su do kraja lige samo tri kola Porto realno može maksimalno do drugog mjesta. Naravno, uz sve pobjede, dok Pridvorje uz poraz u Pločama mora još negdje izgubiti poneki bod. Vodeći Cavtat ima takvu prednost da će je teško ispustiti u preostalim susretima, a do sada jedina su momčad bez upisanog poraza.


Dakle, Porto u subotu s početkom u 18 sati kreću u lov na novu domaću pobjedu, na svom parketu nisu nikome prepustili niti boda. To priželjkuju i ovoga puta, a trener Boris Malić može računati na kompletan igrački kadar. Mali upitnik samo kod Josipa Stjepanovića.Inače, Mladi Zlatko Kušurin trenutno je na četvrtom mjestu liste strijelaca sa 16 pogodaka. Uvjereni smo da bi bio vodeći da je mogao igrati na svim susretima, a sigurno bi i bodovni konto Porta bio bogatiji.

Osim ovoga susreta Pločane još čeka gostovanje kod Sokola i domaćinstvo posljednjem Platu. Nakon toga podvući će se crta, analizirati sezona i odlučiti što i kako dalje.

RASPORED 15.KOLA: Čilipi – Dunave, Jadran Ljuta – Plat, Duba Konavoska – Sokol, Cavtat – Lumbarda, Mećajac – Sv. Antun, Čibača – Riva, Ponta – Zmaj, Porto Tolero – Pridvorje, SSSD UNIDU slobodni.

Tekst i foto: Jurica Vukojević