Sport

DERBI KOLA: Dalmatinka gošća Sesveta

Rukometašice u prvoligaškoj konkurenciji nastavljaju svoje natjecanje susretima 18.kola. Zamet iz Rijeke od ovog kola odustaje od daljnjeg natjecanja pa će do kraja njihove protivnice susrete knjižiti pobjedom 10:0 bb. Šteta za Riječanke, klub bogate tradicije, očito se nije moglo dalje jer se nakupilo puno problema, prije svega financijske prirode. U konkurenciji ostaje 12 sastava, a na kraju će ispasti samo posljednjeplasirani. Tako naša Dalmatinka neće put Rijeke u sklopu 20.kola i upisat će dva sigurna boda.

Ove subote Dalmatinke će gostovati kod trećeplasiranog sastava lige Sesvete Agroproteinka. Gledajući ostale parove derbi je to 18.kola, domaćin ima 20 bodova, a Pločanke 16. U prvom dijelu prvenstva Dalmatinka je na svom parketu slavila rezultatom 25:22 (12:10). Bila je to možda najbolja predstava rukometašica iz Ploča u dosadašnjem dijelu natjecanja, u konkurenciju za naj predstavu je još i pobjeda kod Zrinskog u Čakovcu.

Trener Sesvećanki u Pločama je bio Vladimir Jelčić Mana, proslavljeni hrvatski reprezentativac, a sada ih s klupe vodi iskusni Branko Šebek. Taj susret iz Ploča ostat će zapamćen po 17 pogodaka Renate Vladimir, 7 iz sedmeraca, što je rekord ne samo dosadašnjeg tijeka hrvatskog prvoligaškog natjecanja rukometašica. Sesvete su najozbiljniji kandidat za broncu, treće mjesto, odmah iza nedodirljivih Lokomotive i Podravka Vegeta.


Što se tiče sastava Dalmatinke za ovaj susret ima nekoliko malih upitnika, sve će se znati uoči samog polaska na put u subotu ujutro. Početak susreta je u 17,30 sati.

– Sesvete su favorit, na nama je pružiti maksimum, u svakom pogledu, pa što bude – kratko će trener Ivan Jerković.

RASPORED 18.KOLA 1 HRL (Ž): RIJEKA Zamet – Bjelovar 0:10 bb, OSIJEK Osijek – Koka, KOPRIVNICA Podravka Vegeta – Umag, ZAGREB Lokomotiva – Murvica, ZAGREB Trešnjevka – Split 2010, SESVETE Sesvete Agroproteinka – Dalmatinka, Zrinski slobodan.

Tekst i foto: Jurica Vukojević