Sport

Derbi bez pobjednika (TORCIDA – PORTO TOLERO 3:3)

Derbi 16.kola 2 HMNL – jug između starih sportskih prijatelja i suparnika, splitske Torcide i Porto Tolera, završio je muroljubivo, bez pobjednika. Bilo je to zanimljivo i uzbudljivo nadmetanje s rezultatskim preokretima a pomlađeni pločanski drugoligaš nastavlja uspješnu proljetnu bodovnu žetvu.

Nakon četiri pobjede upisan je i prvi remi, bod na strani uvijek ima svoju težinu, te tako Pločani i dalje ostaju na drugom mjestu, odmah iza nedodirljivog Split Tommya. U stvari ovogodišnje natjecanje obilježit će borba za doprvaka jer momčad izbornika Mate Stankovića nema prave konkurencije. A mogli su Pločani i do punog plijena protiv Torcide, u samoj završnici, 20 sekundi prije kraja nisu iskoristili prigodu za četvrti pogodak u situaciji kada je teže bilo promašiti nego pogoditi.

Inače, domaćini su imali prednost od 2:0 (na poluvremenu je bilo 1:0) nakon čega slijedi veliki preokret Porta u režiji Alena Družijanića (2 pogotka) i Ivana Markovića pa je u 32.minuti 2:3. Ta prednost i radost trajala je samo minutu jer Torcida u 33.minuti stiže do 3:3. Do kraja je bilo uzbuđenja pred vratima jedne i druge momčadi a u već opisanoj situaciji Pločani su propustili uzeti trobod. Vrijedi naglasiti da je Porto nastupio oslabljen za Marina Džeku (ozljeda) i Sašu Burđeleza (obveze na faksu) pa time osvojeni bod ima i veću vrijednost. U sljedećem kolu Porto je domaćin šibenskom Starom gradskom parkingu i nastavlja borbu za drugu poziciju.


Sastav Porta protiv Torcide: Robert Zovko, Alen Družijanić, Bruno Ćavar, Josip Stjepanović, Denis Malić (cap), Matko Krilić, Anđelo Samardžić, Jure Korljan, Ivan Markić, Ivan Marković, Ante Raić, voditelj Renato Vizentini.

 

Jurica Vukojević