Sport

Derbi 7. kola 2. HRL – Jug bez pobjednika

U Kaštel Sućurcu odigran je derbi 7.kola 2 HRL – jug između domaćih rukometašica Kaštela i Dalmatinke iz Ploča. Susret je završen izjednačenim rezultatom 21:21 a Pločankama je nakon pet pobjeda i jednog poraza ovo prvi nerješen ishod. Kako je u istom kolu Sinj uvjerljivo slavio na svom parketu protiv Makarske tako je Dalmatinka pala stepenicu niže na tablici, Sinj je prvi s 12 bodova, Dalmatinka druga s bodom manje. Očito će se odgovor na pitanje o jesenskom prvaku dobiti u posljednjem kolu prvog dijela kada Pločanke gostuju kod Sinjanki.

Susret u kaštelanskoj Sokolani bolje su otvorile domaće rukometašice, Dalmatinka je sve do pred kraj prvog dijela susreta rezultatski zaostajala da bi u samoj završnici stigla zaostatak od četiri pogotka (12:8) i na veliki odmor otišla s izjednačenih 12:12. U nastavku se igralo gol za gol s tim što je u više navrata sastav iz grada na ušću Neretve imao prigodu prelomiti susret i otići na razliku koja bi bila nedostižna za domaćina. Najbolje se to moglo ostvariti pet minuta prije kraja kada je Dalmatinka imala pogodak prednosti, igračicu više na parketu i napad. Umjesto dogovorene akcije u time outu kada je lopta trebala ići na krilo pokušaj traženja kružnog napadača je neuspješan, gubi se lopta a domaćin poravnava. I pored svega propuštenog Dalmatinka je na kraju mogla do punog plijena međutim 30 sekundi prije isteka vremena na scenu stupaju suci i poništavaju čisti pogodak Anđele Lekić.

Navodno zbog prijestupa a djevojka je bila na sedam metara od vrata domaćina. Čak i domaćinima nije bio jasan razlog te odluke sudaca i oni su to ispratili s čuđenjem, ali njihova je zadnja. U preostalom vremenu Kaštela nisu uspjela uputiti udarac prema vratima gošći i ostalo je 21:21. Do odlaska na zimsku stanku Dalmatinka će na svom parketu ugostiti Trogir te u Sinju s domaćinom odlučivati o jesenskom prvaku.


DALMATINKA: Magdalena Bakula, Ena Tolj 2, Vedrana Sršen, Lucija Ivičević, Klara Erceg, Anđela Lekić 2, Antonija Šimić 7, Andrea Klarić 3, Lucija Batur 1, Marija Radoš 1, Maja Prusina 5, Nikolina Žderić, Magdalena Žderić, Andrijana Vlatka Jelčić. TRENER: Ivan Jerković

Suci: Ante Božan (Solin) i Ivica Teskera (Šibenik).

Tekst i slika: Jurica Vukojević