Sport

Del Primorac za pobjedu: Jadran LP – Primorac (B) 2:1!

jadran lp vs solin by sana

Nakon 90 minuta teške borbe na terenu Jadranaši su burno proslavili ova tri, rekli bi možda najznačajnija boda. Dugo je iz svlačionice odjekivala  pjesma “Jadrane moj” koja se sve češće pjeva ove sezone.

Prvo poluvrijeme je prošlo igrom između dva šesnaesterca, ne baš dobro, jedino vrijedi izdvojiti priliku Paponje u 45.min čiji je udarac vršcima prstiju gostujući vratar izvadio iz gola.

Drugo poluvrijeme isto tako, no u 65.min gosti dolaze u vodstvo iz jedne bezazlene akcije koju naša obrana nije ispratila do kraja i to koristi Bajić i poentira za 0:1.


Nije se puno čekalo, Plavi su digli ritam, postali konkretniji pa tako još jednom odlični Paponja iz jedne solo akcije topovski pogađa sa 20 metara za 1:1.

Opet Jadranaši ubacuju u brzinu više i pritiskaju protivnika pa tako u nekoj gužvi na nekih 18 metara gostujući igrač obara domaće i sudac bez oklijevanja svira prekršaj. Loptu je uzeo Dino Primorac i u maniri Del Piera pogađa za 2:1 i veliko slavlje na terenu i tribinama.

U osam utakmica u proljetnom dijelu, kako je na klupu sjeo Goran Proleta, Jadran Luka Ploče je ostvario remi na startu, potom pet trica za redom. U subotu se vratio s bodom iz Ivanbegovine, a sad opet slavi pobjedu. Osvojio je ovog proljeća čak 20 bodova od moguća 24!

– Kakva je atmosfera u klubu i kako se radi, potvrđuju sami rezultati – istaknuo je Dino Primorac nakon utakmice i pobjede protiv Primorca iz Biograda te se osvrnuo na posljednjih 90 minuta.

– Bili smo bolji. Primili smo naivno pogodak, ali brzo smo se vratili u igru te zasluženo došli do bodova – rekao je kapetan Jadrana LP.

Velika pobjeda Jadrana za skok na tablici kojim sada zauzima 7. mjesto!

Bravo Plavi!