Sport

Đani Barbir u finalu Prvenstva Hrvatske u boksu!

U Boksačkom centru na zagrebačkom Velesajmu danas su se boksale borbe polufinala 29. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u boksu. U 16 poluzavršnica natjecali su se boksači iz 17 hrvatskih klubova.

Najbrojniji su u njima boksači BL Leonarda sa 7 boksača, slijede BK Gladijator sa 4, BK Rijeka sa 4, BK Sesvete sa 3, BK Salona sa 2 i ostali sa po jednim boksačem. Ono što je nama najzanimljivije je to da je Pločanin sa zagrebačkom adresom, Đani Barbir (BK Gladijator), izborio plasman u finale u kategoriji do 81 kg!

Đani je priredio pravu senzaciju jer je za finale svladao profesionalnog boksača poluteškaša Luku Plantića (BK Sesvete), europskog juniorskog prvaka, višestrukog prvaka Hrvatske. Barbir, kojemu je ovo 12. meč boksačke karijere, i Plantić publici pružaju 3 runde uzbudljivog i napetog boksa. Suci donose diskutabilnu odluku u korist Plantića. Međutim, zbog negodovanje publike i očigledne dominacije Barbira, supervizor odlučuje pregledati snimku borbe na žalbu stručnog stožera BK Gladijator koju podnosi sportski direktor BK Gladijatora Tomislav Lovrečki. Suci donose jednoglasnu odluku o pobjedi Đanija Barbira. Barbira tako u finalu čeka drugi brat, Damir Plantić.


Sutrašnja finala počinju u 13h.

Bravo Đani i nadamo se odličnim vijestima sutra!