Sport

ĐANI BARBIR OSVOJIO NASLOV FNC PRVAKA! ‘Submissionom‘ pobijedio Vrtačića u prvoj rundi!

Pulska Arena ugostila je sedmo izdanje FNC-a, trebao je to biti njihov najveći spektakl dosada i doista je bio…


Spektakl je izraz koji se često zloupotrebljava, osobito u sportu, ali događanje koje su Dražen Forgač i njegova ekipa iz FNC-a napravili u pulskoj Areni bio je upravo to – spektakl. Oko šest tisuća ljudi natiskalo se na tribine pulskog amfiteatra, a moderni gladijatori, odnosno borci koji su na FNC-u 7 ušli u kavez nisu ostali dužni.

Program je započeo malo prije osam sati, organizatori su ga malo pogurali kako bi izbjegli kišu koja je bila najavljena za malo prije ponoći, ali nebo se smilovalo i palo je samo nekoliko kapi. Bogovi su, izgleda, bili zadovoljni „žrtvama“ koje su im Forgač i društvo prinijeli.

Borbu za pojaseve otvorila su dvojica trenutačno najboljih „srednjaša“, naš Đani Barbir i Andi Vrtačić. Taj okršaj domaći MMA fanovi čekali su dvije godine, od finala Armagedona na kojem su se trebali naći, a sad smo konačno dobili odgovor tko je bolji.

“Radio sam za ovo od tog trenutka, sve što sam pojeo, sve što sam radio u zadnje dvije godine svelo se na ovaj trenutak i eto uspio sam“, slavodobitno je rekao novi FNC-ov prvak u srednjoj kateogriji.

“Andi me nije iznenadio ni s čim. Za njega govore da je nepredvidiv borac, ali sam gledajući snimke njegovih mečeva ipak pronašao šablonu“, otkrio je.

Vrtačiću je pak ovaj poraz teško pao, bio je jedan od trojice boraca iz domaćeg Trojana, njegove momčadske kolege već su FNC-ov prvaci i borio se pred svojim ljudima, ali nije uspio isporučiti. Dugo nakon svoje borbe sjedio je sam u svlačionici i buljio u prazno. Nije čak uspio doživjeti ni skandiranje koje su mu priuštili domaći navijači:

“Nažalost, nisam ih čuo, bio sam potpuno fokusiran, želio sam dati sve od sebe, a na kraju sam pao bez ispaljenog metka. Đaniju čestitam, pokazao je da je bolji“, sportski je priznao Vrtačić.

Barbir i Vrtačić su se trebali još davno boriti i to na finalu prve sezone Armagedona, no oba borca su vukla ozljede te su sinoć napokon ukrstili rukavice. Posljednji profesionalni meč Đani je odradio na FNC 2 priredbi 2019. godine nakon čega je nastupao na Armagedonu, dok se Vrtačić posljednji puta borio protiv Zorana Đođa u četvrtom mjesecu.

Prvu rundu Đani otvara ulaskom u noge i rušenjem da bi se Andi ustao i dolazi na ogradu gdje Barbir pokušava ponovno doći do rušenja no ne uspijeva. Pogađa Đani desni ‘swing‘ i aperkat, iz kontre je Đani također pogodio dobar desni direkt čime je bacio na pod Andija, no odlučuje se za ‘anakondu‘ te ‘submissionom‘ završava Andija!

Bila je ovo uistinu impresivna predstava Barbira te sad FNC ima i prvaka u srednjoj kategoriji. Čestitke!

Foto: Glas Istre

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci