Sport

DANAS ODGOĐENI DERBI OREBIĆ – GUSAR

Danas će se na orebićkoj Trstenici odigrati odgođeni derbi 2.kola 1ŽNL Dubrovačko – neretvanske između domaćeg Orebića i kominskog Gusara. Početak susreta je u 15 sati. Odigravanjem ovog susreta kompletirat će se četiri kola županijske prvoligaške konkurencije.

U ovaj derbi Žuta podmornica ulazi sa stopostotnim bodovnim učinkom, učenici trenera Marija Oršulića upisali su tri domaće pobjede uz razliku pogodaka 11:3. Ovo će im biti prvo ovosezonsko gostovanje. Kominjani su za sada drugi, tri boda i utakmicu manje od vodećeg Metkovića. Gusar je slavio u dva odigrana derbija, protiv Župe dubrovačke 5:3, protiv Croatije 3:0.

Pelješki Kapetani imaju na svom kontu 6 bodova, dvije pobjede i jedan poraz uz razliku pogodaka 3:2. Orebić je izgubio minimalno derbi u Gabrilima protiv Croatije (0:1), a slavio je na domaćem terenu u drugom derbiju protiv Slavena, 1:0.


Sezonu 2017/18 Orebić je zaključio na drugom mjestu, Gusar je bio treći. U međusobnim nadmetanjima žuti su bili uspješniji, izjednačeno u Orebiću 1:1, pobjeda na Pržini 1:0. Inače susreti ovih starih suparnika završavali su većinom s malim brojem pogodaka.

Gusari će preko Pelješkog kanala kompletni, mali upitnik samo kod nastupa Josipa Žderića. Trener Mario Oršulić najavljuje:

-Čeka nas velika borba a što će na kraju biti vidjet ćemo. Uvijek su susreti s Orebićom bili izjednačeni i neizvjesni.

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci