Sport

Danas na Pržini Gusar vs. Hajduk, ali ne splitski

Danas će se na kominskoj Pržini odigrati susret između domaćeg Gusara i Hajduka, ali ne splitskog koji je uvijek drag gost Kominjana i čija povezanost traje desetljećima. Nije danas nedjelja, radni je dan pa zato ciljamo na splitske bile, u pitanju je velolučki Hajduk 1932 i odgođeni susret 17.kola 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske.

Susret je bio odgođen zbog poplavljene Pržine pa će taj zaostatak biti odrađen danas s početkom u 14,30 sati. Žuti, momci trenera Marija Oršulića, ušli su u pobjednički ritam te protiv kvalitetnog suparnika s Korčule žele to nastaviti. Dakle, više je razloga za dobru predstavu Žute podmornice. Prvi je svakako potvrditi veliki trobod s prethodnog gostovanju kod Slavena i pobjedom doći na samo bod zaostatka za vodećim dvojcem Neretva – Orebić. Ništa manje motivirajuće nije i podatak da su jesenski prvaci u prvom dijelu natjecanja jedini poraz upisali baš kod današnjih suparnika (2:3).

Zanimljivo će biti gledati kako se na suparničkim vratima nadmeću bivši jadranaši, iskusni vratari Marijo Batinović i Gorjan Stipković. U redovima domaćina nema požutjelih niti ozbiljnije ozlijeđenih, ipak mali upitnik uz nastup Ante Musulina, nagnječenje šake. Uz najavu ovog nadmetanja nezaobilazni član udarne postave Josip Žderić naglasit će proljetnu neefikasnost svoje momčadi, uz njegovo ime i dalje je samo jedan pogodak iz jesenske polusezone:


– Igramo dobro, stvaramo brojne prigode ali realizacija je poražavajuća. Ne znam koji je pravi razlog tome ali nadam se da će nam se otvoriti i da ćemo to popraviti do kraja natjecanja. Pred nama je zahtjevna zadaća međutim vjerujem da ćemo to uspješno riješiti što bi poticajno djelovalo uoči nedjeljnog redovitog kola kada nam u goste stiže Žrnovo.

U prilogu slika Josipa Žderića sa susreta protiv Slavena