Sport

DALMATINSKI DERBI: Dalmatinke putuju u Sinj

U trećem ovosezonskom nastupu rukometašice Dalmatinke putuju u Sinj. Dalmatinski je to derbi, susret starih sportskih prijateljica i suparnica.

Sinj je odlično krenuo u novu sezonu, uz domaću pobjedu protiv Virovitice, osvojen je bod u Varaždinu kod favorita Koke gdje su Sinjanke bile bliže punom plijenu. Dalmatinke su upisale dva poraza, u Bjelovaru te kod kuće protiv Umaga. Igra protiv Umaga, posebno u nastavku susreta, pokazuje da sastav iz Ploča diže svoju igru. Svi se nadaju da će biti sve bolje kako natjecanje bude odmicalo.

Inače, u pripremnom razdoblju dva puta su odmjerili snage Sinj i Dalmatinka. Remi u Pločama i pobjeda Sinja kod kuće, kako će biti ovoga puta saznat ćemo u subotu navečer.


– Sinj je kompaktna, čvrsta ekipa, posebno su motivirane i rastrčane na svom parketu. Idemo u kompletnom sastavu, idemo se nadigravati. Do pozitivnog rezultata možemo samo uz kvalitetnu, koncentriranu obranu, kao što je bilo u nastavku susreta s Umagom. Moramo igrati čvrsto, borbeno od početka. Naravno, sa što manje poklonjenih, krivo dodanih lopti – u najavi donosi recept za uspjeh trener Ivan Jerković.

RASPORED 3.KOLA 1 HRL (Ž): Podravka Vegeta – Sesvete (37:19, odigrano unaprijed), Dugo Selo 55 – Lokomotiva, Zrinski – Murvica, Bjelovar – Split 2010, Umag – Osijek, 1234 Virovitica – Koka, Sinj – Dalmatinka. (jv)