Sport

DALMATINSKI DERBI: Bodovi važniji Splitu, Dalmatinka ima svoju računicu

U sklopu 12.kola 1 HRL (ž) na ušću Neretve igra se dalmatinski derbi, Dalmatinka dočekuje Split 2010.

Različitog raspoloženja ulaze u međusobno nadmetanje rukometašice iz Ploča i Splita. Pločanke su najugodnije iznenađenje natjecanja, na svom kontu imaju velikih 14 bodova, Splićanke pak imaju samo jednu pobjedu. Međutim, to ništa posebno ne znači u pogledu konačnog ishoda ovog nadmetanja.

Potvrdit će to i trener domaćina Ivan Jerković:


– Split 2010 je u ovu godinu ušao znatno jači nego na samom početku natjecanja. Sada su tu Kožnjak i Budić i to je sasvim druga priča. Čeka nas tvrdo i teško nadmetanje, mi ne odustajemo od svoje igre. Vjerujem da će djevojke odigrati koncentrirano i borbeno, pa što bude na kraju.

Tribine pločanskog Doma sportova mogle bi u subotu biti dobro popunjene jer susjedski derbi donosi niz zanimljivosti. Bodovi su važniji Splićankama, Pločanke žele nastaviti uspješan niz sezone iz snova.

Igru Dalmatinke sada vode Renata Kežić Vladimir i Anđela Zelić, dojučerašnje igračice sastava iz Splita. Gošće će predvoditi bivša reprezentativka Maja Kožnjak, a u njihovim redovima bit će i Lucija Ivičević, do odlaska na fakultet igračica Dalmatinbke.

RASPORED 12.KOLA 1 HRL (Ž): SESVETE Sesvete Agroproteinka – Lokomotiva, OSIJEK Osijek – Trešnjevka, BJELOVAR Bjelovar – Zrinski, UMAG Umag – Murvica, RIJEKA Zamet – Podravka Vegeta, PLOČE Dalmatinka – Split 2010, Koka slobodna.

Jurica Vukojević

U prilogu slika: Splitske rukometašice na vjenčanju Renate Kežić u Pločama prošlo ljeto (foto Dalmacija danas)