Sport

Dalmatinkinih šest kola u brojevima

Odigrana je prva četvrtina prvoligaške konkurencije rukometašica u sezoni 2018/19, nakon šest odrađenih susreta Dalmatinka je četvrta s učinkom od četiri pobjede i dva poraza. Osam bodova na polovici prvog dijela natjecanja je odličan rezultat, za neke iznenađenje, možda neočekivano, ali potpuno zasluženo. Dva poraza su bila očekivana jer su na suprotnoj strani bili nedodirljivi sastavi Lokomotive (14:32) i Podravka Vegete (14:37). Dvije domaće (Zrinski 20:17, Sesvete Agroproteinka 25:22) i posebno dvije gostujuće (Trešnjevka 32:25, Osijek 30:21) pobjede oduševile su sve u i oko kluba s ušća Neretve.

Napisali smo da je Dalmatinka trenutno četvrta, isti broj bodova ima i trećeplasirana ekipa Sesveta (bolja razlika pogodaka) i da je u ovom trenutku kraj natjecanja Dalmatinka bi bila treća jer je bila bolja u međusobnom nadmetanju. Prva dva mjesta drže Podravka i Lokomotiva, tu se neće ništa mijenjati do kraja, u konačnici prednost sastavu iz Koprivnice.

Dalmatinku do kraja polusezone čeka još šest nastupa, na svom parketu ugostit će Bjelovar, Zamet, Umag i Split 2010, na strani će igrati protiv Koke (Varaždin) i Murvice (Crikvenica). Iako je nazahvalno bilo što prognozirati, nadam se da će naše djevojke ostvariti identičan učinak onom iz prvih šest kola, a ne bi me iznenadio i koji bod više. Ali, nećemo posebno o tome, slažemo se s ljudima iz kluba kako valja ići korak po korak, iz susreta u susret. Jer svaki je susret i protivnik priča za sebe.


U sljedećem, 7. kolu, u subotu Dalmatinka u pločanskom Domu sportova igra protiv jakog Bjelovara. Derbi je to ovoga kola, posebno ćemo to najaviti, sada samo prisjećanje na pobjedu protiv Bjelovara u prijateljskom nadmetanju u Pločama uoči početka nove sezone. Bilo je 30:29 (14:14).

A dosadašnje nastupe Dalmatinke donosimo kroz sljedeće brojeve. Poznato je da su ostvarene 4 pobjede i 2 poraza što donosi 8 bodova. U zapisnik rukometnih susreta može se maksimalno upisati 16 imena igračica, boje Dalmatinke na 6 susreta branilo je 18 igračica koje su postigle 135 pogodaka (22,5 prosječno po susretu). Na svih 6 susreta svoje mjesto u zapisniku našle su Andrijana Vlatka Jelčić (37 obrana), Petra Marinović (27 obrana), Lara Jarak (16 golova), Renata Kežić Vladimir (40), Anđela Zalić (18), Ema Barbir (12), Magdalena Žderić (28), Marija Radoš (4), Josipa Oršulić (2), Matea Krilić (0), Iva Žderić (2) i Anamarija Nikolac (2). Andrea Klarić (8) i Antonija Rotim (1) bile su na 5 susreta, Klara Arar (0) na 4, Lucija Cvijanović (2) na 3, a Petra Sršen (0) i Gabrijela Čupić (0) na 1 susretu.

Za Dalmatinku su svirana 33 sedmerca, realizacija od 73% kazuje da su 24 završila u protivničkim mrežama. Sedmerce su izvodile 4 igračice: Anđela Zelić 2/3, Josipa Oršulić 2/5, Magdalena Žderić 9/11 i Renata Kežić Vladimir 11/14.

Što se isključenja tiče, ukupna kazna na 6 susreta za Dalmatinku iznosila je 36 minuta (6 minuta po susretu, 10% od vremena trajanja susreta). Ta kaznena minutaža podijeljena je na 10 igračica i evo tko je i koliko „odmarao“ tijekom odigranih susreta: Klara Arar (6 minuta), Andrea Klarić (6), Marija Radoš (4), Matea Krilić (4), Ema Barbir (4), Magdalena Žderić (4), Renata Kežić Vladimir (2), Lucija Cvijanović (2), Iva Žderić (2), Anđela Zelić (2).

Zaključak, Dalmatinke zaslužuje veliku 5-icu za prikazano u prvih 6 kola 1. HRL. Prošlu šampionsku sezonu među drugoligašicama južne skupine okončale su sa 100% bodovnim učinkom, u rangu više to se naravno ne može očekivati. Ali, tako su dobro pripremili navijače za ono što im kane priuštiti ove sezone, ostanak u elitnom razredu hrvatskog ženskog rukometa bez stresova.

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci