Sport

Dalmatinkina točka na “i”

Ovoga vikenda spušta se zavjesa na natjecanje u konkurenciji dalmatinskih rukometnih drugoligašica. Susretima 18. kola okončat će se sezona 2017/18 u kojoj su dominirale rukometašice pločanske Dalmatinke. Najbolji i najuspješniji sastav lige te putnik u prvoligašku konkurenciju bio je poznat već nakon prva dva kola proljetnog nastavka. Pobjedama u derbijima protiv Marina Kaštela i Sinja klub iz grada na ušću Neretve praktički je osigurao brzopotezni povratak u najelitniji razred hrvatskog ženskog rukometa. Naravno, valjalo je sportski odraditi sve preostale susrete u kojima su Pločanke do sada potvrdile ulogu favorita i nedodirljivost. Da bi upotpunile priželjkivano, stopostotni bodovni učinak, ostao je još samo jedan korak. Točka na „i“ trebala bi biti gostovanje kod susjeda u Makarskoj, rukometašica Hoteli Makarska.

Susret se igra u subotu s početkom u 18 sati u makarskoj gradskoj dvorani, a kako do 16 ovosezonske pobjede govori kružna napadačica i članica prve sedmorke Klara Arar:
– Još je ostalo tih 60 minuta pa da okončamo tu priču o svim pobjedama. Neće biti prelako ali odlučit će naša kvaliteta i fizička spremnost. Nema razloga da ne budemo prave, ako zaigramo od početka kao na nekoliko prethodnih utakmica sve će biti riješeno u prvom poluvremenu. Znam da će domaće igračice ući motivirano u nadmetanje pa zato ne smije biti opuštanja s naše strane.
U prvom dijelu natjecanja Dalmatinka je na svom parketu slavila rezultatom 41:28 (18:13). Po završetku natjecanja slijedi opširnija analiza uspješne sezone rukometašica Dalmatinke uz bogatu foto galeriju.

RASPORED 18. KOLA 2. HRL-jug (ž): Trogir 58 – Metković, Sinj – Zadar 1954, Marina Kaštela – Split, Hoteli Makarska – Dalmatinka, Orkan slobodan.


 

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević