Sport

DALMATINKI DALMATINSKI DERBI: Pločanke slavile u Sinju!

Dalmatinke se vraćaju kući pjevajući, osvojeni su veliki i važni bodovi u dalmatinskom derbiju. Pločanke su u Sinju slavile rezultatom 24:22 (12:10) u dva puta odgođenom susretu 3.kola.

Pobjedom su učenice trenera Ivana Jerkovića zaključile ovu 2020.godinu i s 8 bodova idu na zasluženi odmor. Bodovi su ovo koji puno znače za mirniji nastavak natjecanja koji se očekuje krajem siječnja 2021.godine.

Otputovale su Dalmatinke u Sinj bez Magdalene Žderić i Lane Jarak, važnih karika igre sastava s ušća Neretve, ali borbenom igrom uhvatile su više nego zasluženo puni plijen. Od samog početka prednost je bila na strani Dalmatinke (0:3, 2:5), domaće su poravnale na 5:5 u 13.minuti, da bi Pločanke do odlaska na veliki odmor opet otišle na +2 (10:12).


U nastavku ista slika, rezultat diktiraju gošće, domaće su dva puta izjednačile (13:13 u 39.min i 19:19 u 53.min). Olako su, brzopleto Dalmatinke izgubile prednost od +4 iz 48.minute (15:19). Međutim, u samoj završnici sve je u svoje ruke preuzela Renata Vladimir i u stilu pravog vođe odvela svoje suigračice do slatke pobjede.

Dalmatinka je jedina odigrala svih 9 susreta, s 8 bodova stigle su do šestog mjesta. Imaju 3 pobjede, 2 remija i 4 poraza uz razliku pogodaka 248:256. (jv)

RK Dalmatinka, rujan 2020.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci