Sport

Dalmatinke uvjerljive u kupu

Kapetani Klarić i Bakota

Rukometašice pločanske Dalmatinke visokom pobjedom protiv sastava Hoteli Makarska ostvarile su plasman u slijedeći krug Kup natjecanja. Bio je ovo polufinalni susret regije jug a konačni rezultat 35:17 govori sve o zbivanjima na parketu Doma sportova Ploča.

Pokretljiva obrana i brojne presječene lopte omogućile su domaćim igračicama lagane pogotke iz kontri i polukontri pa se na odmor otišlo s visokih +17 (24:7). U nastavku je trener Jerković svih 30 minuta dao priliku da se pokažu redom mlađim kadetkinjama ali prednost i razlika se nisu smanjivali. Semafor je u 39.minuti pokazivao najvišu razliku tijekom susreta, bilo je 30:9. Kad je tolika razlika nema se što posebno izdvojiti. Pločanke su u kratkom vremenskom razdoblju svladale rukometašice iz Makarske dva puta, u prvenstvenom nadmetanju 19.listopada bilo je 28:19, sada u kupu još uvjerljivije.

U sljedećem kolu Kupa protivnik Dalmatinke najvjerojatnije bit će netko od prvoligaških sastava. Ovaj susret bio je u stvari najbolja, dobro došla, provjera uoči subotnjeg derbija 6.kola 2 HRL – jug protiv Orkana.


DALMATINKA  –  HOTELI MAKARSKA 35:17 (24:7)

Dom sportova. Gledatelja 70. Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja (oba Metković). Nadzornik: Neven Vicić (Ploče).

DALMATINKA: Magdalena Bakula, Anrea Pehar 1, Vedrana Sršen, Lucija Ivičević 4, Klara Erceg 4, Anđela Lekić  2, Sara Tomašević 2 (1), Antonija Šimić 1, Andrea Klarić, Lara Ana Šešelj, Marija Radoš 5, Maja Prusina 10, Nikolina Žderić, Magdalena Žderić 6 (3), Andrijana Vlatka Jelčić. TRENER: Ivan Jerković

SEDMERCI: Dalmatinka 4 – 4, Hoteli Makarska 2 – 3.

Tekst i slike: Jurica Vukojević