Sport

DALMATINKE U GOSTIMA: Pokušati iznenaditi Umag

Dalmatinke 30.10.19.

Rukomet

POKUŠATI IZNENADITI UMAG

Slaba igra s brojnim neforsiranim pogreškama Dalmatinku su odvele u poraz protiv Zrinskog. To je sastavu iz Čakovca bila prva ovosezonska gostujuća pobjeda, a Dalmatinkama ostaje žal za propuštenom prigodom osvajanja važnih bodova. Prema prikazanom i nisu se mogle nečemu nadati, gošće su ni krive ni dužne jednostavno uzele ponuđeno. Zbog važnosti susreta u redovima odnosno igri Pločanki osjetila se kočnica, prije svega psihološka. Nisu učenice trenera Jerkovića bile inferiorne, niti fizički niti kvalitetno. Moranje, imperativ učinili su svoje, skratili su ruke u situacijama otvorenih realizacija, usporili reakcije u trenucima kada se prelamala utakmica i to je to. A prošle sezone Dalmatinka je u oba nadmetanja bila uspješnija, dakle ne radi se o protivniku koji im ne leži.


Međutim, nema vremena za plakanje, valja se okrenuti novim izazovima. Dosta je susreta do kraja u kojima će se loviti bodovi ostanka. Sada slijedi gostovanje u Umagu, kod istoimenog domaćina. Umag ima na svom kontu 5 bodova, sastav je to koji rijetko prepušta bodove na svom parketu protiv ekipa sličnih kvaliteta. Prednost domaćinu, ali ako Dalmatinke budu prave, koncentrirane i maksimalno angažirane možda i iznenade. Čeka ih dug put, favorizirani domaćin, eto motiva za dobru predstavu. U svakom slučaju sretno od nas.

Susret 7.kola igra se u subotu s početkom u 19 sati.

RASPORED 7.KOLA 1 HRL (Ž): CRIKVENICA Murvica – Podravka Vegeta 17:46 (odigrano unaprijed), ČAKOVEC Zrinski – Osijek, DUGO SELO Dugo Selo 55- Sinj, VIROVITICA 1234 Virovitica – Koka, ZAGREB Lokomotiva – Bjelovar, SESVETE Sesvete Agroproteinka – Split 2010, UMAG Umag – Dalmatinka.

Tekst i foto: Jurica Vukojević