Sport

DALMATINKE OSTALE NA OKUPU: Nova sezona kreće 18. rujna

Rukometašice Dalmatinke, jedinog pločanskog prvoligaša, već dva tjedna marljivo se pripremaju za novu sezonu. Sastav je gotovo identičan prošlosezonskom, jedino je sigurno da u majici Dalmatinke više nećemo gledati Anđelu Marinović.

Dakle, trener Ivan Jerković i njegov stožer moći će računati na veliku većinu igračice koje su uspješno zaključile sezonu 2020/21.

Ukoliko poslovne i fakultetske obveze igračica budu dopuštale stalnost ekipe mogli bi ponovno gledati zanimljivu i lijepu rukometnu priču na ušću Neretve.


Do daljnjega na odmoru su Josipa Oršulić i Iva Bule, koje su uspješno nastupale za juniorsku, odnosno kadetsku reprezentaciju Hrvatske na EP u Sloveniji i Crnoj Gori. Obje selekcije, juniorke kao sedme, a kadetkinje kao pete, osigurale su nastup na SP sljedeće godine.

Nova sezona prvoligašica kreće 18.rujna, a Dalmatinka u 1.kolu gostuje kod Lokomotive u Zagrebu. Prvi domaći nastup Pločanke će imati u 2.kolu kada će na suprotnoj strani biti sastav Osijeka.

Podravka Vegeta brani naslov prvakinja, a u novoj sezoni 1 HRL (Ž) broji 14 sastava: Lokomotiva (Zagreb), Osijek, Bjelovar, Split 2010, Trogir 58, Dugo Selo 55, Umag, Zrinski (Čakovec), Zelina, Koka (Varaždin), Podravka Vegeta (Koprivnica), Trešnjevka (Zagreb), Sesvete, Dalmatinka (Ploče). (jv)