Sport

Dalmatinke oslabljene, ali spremne pružiti maksimum

Nakon proslave vrijednog jubileja, 45. rođendana, u jedinom pločanskom prvoligašu okreću se novoj sezoni. Koju će otvoriti gostovanjem kod Dugog Sela, a nadmetanje ova dva sastava zakazano je za nedjelju.

Dalmatinke neće biti kompletne, ozljede su prorijedile roster, pa trener Ivan Jerković, najmanje mjesec dana, neće moći računati na Ivu Žderić (koljeno), Josipu Oršulić (ruka) i Anteu Jerković (rame). Svaka na svoj način važan kotačić igre sastava s ušća Neretve.

Međutim, protiv više sile se ne može, treniralo se maksimalno ozbiljno, pokušavalo se uigrati situacije bez ozljeđenih, a u Dugom Selu debitirat će za Dalmatinku u službenoj utakmici Lucija Ivanda, pojačanje pristiglo iz Bjelovara.


– Čeka nas izazovna zadaća, kvalitetan sastav domaćina, s dvije vrsne golmanice i Josipom Bebek, uostalom nisu bez razloga jedan od naših predstavnika u europskim natjecanjima.

Dugo godina su na okupu i nama nema druge nego pružiti maksimum u datom trenutku, bez padova, ako želimo do pozitivnog ishoda. Djevojke su željne utakmica, nadam se da ćemo se predstaviti u pravom svijetlu, iako iz autobusa uskačemo na parket.

Predviđam da će ovosezonsko natjecanje biti znatno izjednačenije, naravno što se tiče ostanka u ligi, a nama je primarni cilj što ranije osigurati ostanak.

Susret se igra u nedjelju s početkom u 18:30 sati, GSD Dugo Selo.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci