Sport

Dalmatinke ne bježe od uloge favorita, ali Kup je specifično natjecanje

Ligaški poraz od Koke na domaćem parketu uvod je za sutrašnji (srijeda) susret Dalmatinke u četvrtfinalu Kupa. Na ušće Neretve stiže mladi sastav Trogira 58 i koliko god su papirnati favorit u redovima domaćina vlada oprez. Prije svega zbog trenutne forme, koja nije na zadovoljavajućoj razini.

Previše oscilacija i padova u igri postale su stalnost u nekoliko zadnjih nastupa. Sve to vezano je uz brojne izostanke što s treninga, što s utakmica, iz razno raznih razloga. Tako će biti i ovoga puta, jer u zapisniku neće biti Anđele Zelić, Lucije Galov, Anđele Domić i Anđele Lovrić. Upitnik je i dalje kod nastupa Eme Barbir (Ozljeda) i Anđele Sušak (bolest). A, kup natjecanje, kao što je odavno poznato, uvijek ponudi neko iznenađenje.

Dalmatinke se nadaju da tako neće biti ovoga puta, imaju poseban motiv plasirati se na završnicu Kupa, među četiri najuspješnija sastava u ovom natjecanju. Prije 11 godina, 2012.godine, bile su treće u Kupu pobjedom protiv Zameta, tada se igralo za broncu, a prošle sezone bile su četvrte u prvoligaškom natjecanju. Sada bi željelo to ponoviti u Kupu. Međutim, treba prvo skočiti, pa onda reći hop.


– Nismo u dobroj formi, neće to biti jednostavno nadmetanje. Čeka nas izazovna zadaća, ali nadam se da će djevojke zbiti redove, odigrati pametno i odlučno, te da će ovim susretom naša igra krenuti uzlaznom putanjom – kratko najavljuje trener Ivan Jerković.

Susret se igra u Domu sportova Ploče od 19 sati.

Piše: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci