Sport

DALMATINKE LUDIM NASTAVKOM DO JACKPOTA

Nastavlja se uspješni bodovni niz pločanskih rukometašica. Treća pobjeda zaredom i put prema ostanku širom je otvoren. Samo ovako treba nastaviti.

Kako su samo Dalmatinke odigrale srčano i borbeno drugi dio susreta! Kapa do poda za čvrstu obranu i strpljivi, konkretni napada. Pobjeda je ovo kolektiva, jedino tako se može uzdignutih ruku dočekati kraj svakog susreta.

Dogovor za završnicu

Dalmatinka – Koka 23:18 (6:11) konačni je rezultat susreta 18.kola 1 HRL (Ž). A nije tako sve izgledalo u prvih 30 minuta. Previše nervoze i malo golova bila je odlika domaćina. Imali su malo i nesreće u realizaciji, nisu im na ruku išle neke sudačke odluke, u 15.minuti crveni karton za kapetanicu i prvu golmanicu Vlatku Jelčić, malo poslije iz dvorane zbog prosvjeda udaljeni su glavni dežurni Ante Jerković i jedan od redara Tiho Tolj. U isto vrijeme na parketu gošće se mic po mic odmiču i na veliki odmor odlaze s +5 (6:11).


Umorne ratnice slave

U nastavku neka druga priča, od samog početka Dalmatinke zauzimaju borbeni stav u obrani, napad strpljiv i konkretan. Kad je Mara Radoš „naredila” – idemo cure, kad smo mogle u Varaždinu stić -10, onda šta je ovih 5, i krene priča rukometna, pločanska i dalmatinska. Gine se za svaku loptu, pokrivaju jedna drugu, a posebno je zanimljivo gledati kako najmlađe daju ton Iva Bule i na vratima Karla Jerković.

Naravno, sve djevojke zdušno bodre jedna drugu i svaka daje djelić doprinosa koji u konačnici znači POBJEDA. Prvi puta u nastavku Dalmatinke su izjednačile u 49.minuti (15:15), prvi puta povele 16:15 u 50.minuti. Onda je uslijedilo euforično odvajanje na +2, +3, +4 i na samom kraju najviših, slatkih +5 (23:18).

Kapetanice Jelčić i Domjan

Zaista, ludih završnih deset minuta i pobjednička pjesma. Ovo je prva pobjeda Dalmatinke protiv Koke, uopće. U prvoligaškom natjecanju. U prvom dijelu natjecanja u Varaždinu je bilo 30:30 iako su Pločanke tijekom susreta zaostajale deset golova. Ova repriza je još slađa jer su u igri bili iznimno važni bodovi. Glupo je sada plakati za prosutim, ali da se igralo ovako već davno bi bio osiguran prvoligaški status. Međutim, pouka je to da u preostalih osam susreta nastoji ponoviti večerašnja igra i pristup, pa si neće imati što prebaciti.

Iva Bule (11)

Dakle, zaključak, kolektiv je pobjednik, a sve igračice koje su igrale zaslužuju pohvale za prikazano. Prvo poluvrijeme 6:11 (-5), drugo 17:7 (+10), i to je slika s večerašnjeg susreta u Domu sportova. Teško opisivo riječima i šteta što zbog epidemiološke situacije nije bilo gledatelja.

Sedmerci: Dalmatinka 3/3, Koka 3/3. Isključenja: Dalmatinka 4 min (Radoš, Krilić), Koka 8 min (Mrazović 2+2, Domjan 2+2).

Igračica utakmice: Dalmatinke + Iva Bule. (jv)