Sport

Dalmatinke gostuju u Rijeci kod rukometašica Zameta

Nakon druge domaće pobjede, uvjerljive protiv Umaga, pred pločanskim Dalmatinkama je gostovanje u Rijeci, u sklopu 15.kola.

U dosadašnjim nastupima učenice trenera Ivana Jerkovića imale su više uspjeha na strani, čak pet pobjeda u gostima. Može li se taj trend nastaviti u subotu protiv Zameta teško je prognozirati.

Riječki sastav igrački je jači u odnosu na prvi dio sezone, u prošlom kolu je slavio u Sesvetama i ta pobjeda sigurno im je vjetar u leđa uoči dolaska sastava s ušća Neretve. Bodovno znatno bolje stoje Pločanke i sigurno s manje opterećenja ulaze u ovo nadmetanje.


Domaćinu bi eventualna pobjeda donijela nadu da mogu izbjeći mjesta koja vode u niži rang. Iva Žderić, zbog ozljede, Josipa Oršulić, zbog posla, te Andreja Vugdelija zbog fakulteta neće biti u autobusu za Rijeku, ostale igračice trebale bi biti u konkurenciji za nastup na parketu dvorane na Zametu.

– Zamet se pojačao i čeka nas izazovna zadaća, posebno što nećemo biti kompletni. Idemo se nadigravati, pokušati odigrati što više minuta u istom ritmu, moramo prije svega biti koncentrirani u obrani. Nadam se da ćemo biti pravi, bez obzira u kojom sastavu nastupili – najavljuje trener Jerković.

Dobre vijesti stigle su u klub prije ovog susreta. Naime, Iva Bule, Petra Gustin i Gabrijela Zelić pozvane su na prvo ovogodišnje okupljanje juniorske reprezentacije, a Nina Burđelez dobila je poziv za kadetsku reprezentaciju s kojom ide na Mediteranske igre u Grčku.

Susret Zamet – Dalmatinka igra se u subotu s početkom u 17,30 sati, u SC Zamet.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci