Sport

DALMATINKE DIPLOMIRALE: Velika pobjeda protiv Sesveta!

Uvjerljivo, sigurno, dojmljivo su Dalmatinke položile diplomski ispit protiv Sesveta u odgođenom susretu 19.kola 1 HRL (Ž).

Novom pobjedom, trećom u nizu, stigle su do učinka od 20 bodova i sada mirno čekaju konačni rasplet. Dalmatinka – Sesvete 27:23 (18:11). Ponovno je odlučilo veliko pločansko srce, borbenost i odlučnost. Letjele su učenice trenera Jerkovića parketom, igrale kao da se radi o običnom prijateljskom susretu, a ne važnom nadmetanju s psihološkim pritiskom. Kolektiv je opet bio u prvom planu, jedna za sve, sve za jednu.

Gošće iz Sesveta nisu imali niti promil šanse, domaće su od početka pokazale tko je gazda na parketu pločanskog Doma sportova. Rano odvajanje i velikih +7 prije odlaska na veliki odmor pokazuje ozbiljnost i rastrčanost u redovima Pločanki. Nastavak je bio nastavak igre iz prvog dijela pa u 53.minuti bilježimo najviših +9 (27:18).


U završnici malo opuštanje i brzopletost Dalmatinki gošće su iskoristile za ublažavanje poraza na podnošljivu razliku.

SEDMERCI: Dalmatinka 3(3), Sesvete 3 (5). ISKLJUČENJA: Dalmatinka 8 min (Radoš 2+2, Oršulić, Krilić), Sesvete 6 min (Cvitanović, Brkić, Lukšić). IGRAČICA UTAKMICE: Renata Vladimir

Na kraju klupko slavlja pločanskih rukometašica na parketu, pa ugodno iznenađenje Trlilula koji su s Jadranova došli bengalkama i pjesmom čestitati na pobjedi djevojkama. Svaka čast jednima i drugima, veliki dan pločanskog sporta 15.svibnja i pobjede u važnim susretima. (jv)