Sport

Dalmatinka znatno oslabljena dočekuje gošće iz Varaždina

Znatno oslabljene, bez pet igračica, Dalmatinke su uvjerljivo poražene u dalmatinskom derbiju kod Splita 2010, uz napomenu kako su drugi dio nadmetanja rezultatski riješile u svoju korist. To im je na neki način poticajna činjenica uoči domaćeg susreta 19.kola protiv Koke.

Iako će i protiv sastava iz Varaždina redovi Pločanki biti prorijeđeni. Lucija Galov, Anđela Lovrić i Anđela Domić na školskoj su ekskurziji, Ema Barbir ima ozljedu potkoljenice, a Anđela Sušak je bolesna.

Trener Ivan Jerković nada se da će biti dovoljno igračica za nadmetanje protiv prvih susjeda na ljestvici. Dalmatinka je na sedmom mjestu s 17 bodova, Koka osma s 15, u jesenskom susretu Dalmatinka je slavila 28:22 u Varaždinu.


O očekivanjima trener Jerković će kratko: Dat ćemo sve od sebe, pa što bude na kraju.

Zanimljivost ovom nadmetanju donosi činjenica da se na klupu Koke vratio bivši izbornik Vladimir Canjuga, a na drugoj strani bit će njegov pomoćnik iz reprezentativnih dana Ivan Jerković. U zadnjem međusobnom sučeljavanju na ušću Neretve uspješniji je bio Jerković
Nakon ovog susreta Dalmatinkama slijedi ubrzani ritam igranja, u srijedu, 29.ožujka, domaća kup obveza protiv Trogira 58, a onda u sljedeću subotu ponovo u Split kod ŽARK Splita. S brojnim izostancima bit će to izazovna mini serija.

Susret protiv Koke igra se u subotu, 26.ožujka, u Domu sportova s početkom u 19 sati.

Piše: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci