Sport

Dalmatinka završila odličnu sezonu u kupu, Koka očekivano ide dalje

U susretu osmine finala Hrvatskog rukometnog kupa Dalmatinka je na svom parketu ugostila sastav varaždinske Koke, trenutno trećeplasirana ekipa prvoligaške konkurencije, i nakon 60 minuta igre upisala poraz rezultatom 19:28 (7:16).

Konačni ishod je očekivan, Koka je opravdala ulogu favorita i plasirala se u četvrtzavršnicu kupa. Pitanje pobjednika je odlučeno u prvom dijelu, Varaždinke su dominirale čvrstom obranom i na veliki odmor otišle s velikih +9. Mladi sastav Dalmatinke upornošću je uspio nastavak susreta odigrati rezultatski izjednačeno 12:12 i za to zaslužuju pohvale.

Kvaliteta i iskustvo bili su na strani Koke i to je ukratko osnovni i jedini razlog njihove zaslužene pobjede.


Ovakvi susreti najbolja su škola mladim Pločankama za daljnji napredak i svakako će im dobro doći u pripremi za nastavak drugoligaške konkurencije gdje drže vodeću poziciju. Ema Barbir i Petra Marinović najučinkovitije u domaćim redovima. Susret Dalmatinke i Koke jest protekao u rezultatskoj izvjesnosti međutim ponudio je i nekoliko zanimljivosti. U sastavu gošći jedna od glavnih karika njihove igre je Josipa Tomić koja je dio svoje karijere provela u redovima Dalmatinke.

Treneri Ivan Jerković (Dalmatinka) i Vladimir Canjuga (Koka) bili su prvi suradnici u seniorskoj ženskoj reprezentaciji Hrvatske, Canjuga izbornik a Jerković mu prvi pomoćnik.

DALMATINKA – KOKA 19:28 (7:16)
Suci: Ante Mikelić i Petar Parađina (oba Solin). Nadzornik: Vojo Musulin (Kaštela).
DALMATINKA: Jelčić (4+1), Marinović (4+1); Tomašević, Stanković, Arar 4, Cvijanović 3, Barbir 5, M. Žderić 1, Jarak 2, Oršulić 3 (3), Krilić, I. Žderić, Čupić, Nikolac 1. TRENER: Ivan Jerković
KOKA: Golubić (6+2), Dominić (1); Balajić 2, Blažwk 2, Domjan 3, Furjan 1, Jalušić, Jambriško, Masnić 5, Milosavljević 9 (3), Rogina 1 (1), Tomić 4, Varšić, Vrabec 1. TRENER: Vladimir Canjuga

SEDMERCI: Dalmatinka 6 – 3, Koka 6 – 5.

ISKLJUČENJA: Dalmatinka 6 min (Cvijanović 2, Krilić 2, I. Žderić 2), Koka 6 mni (Jalušić 2, Milosavljević 2, Rogina 2).

Tekst i foto: Jurica Vukojević