Sport

Dalmatinka ugošćuje naš najtrofejniji ženski rukometni klub, Podravku

Dalmatinka će u sklopu 17.kola prvoligaške konkurencije u subotu s početkom u 19 sati ugostiti naš najtrofejniji ženski rukometni klub, Podravka Vegetu iz Koprivnice. Gošće iz Podravine, predvođene trenerom Zlatkom Saračevićem, zlatnim olimpijcem iz Atlante, i sastavom s međunarodnim štihom, apsolutne su favoritkinje. Braniteljice su naslova prvakinja i u nadmetanju s Lokomotivom odlučivat će o prvom mjestu. Dalmatinka je trenutno na sedmom mjestu sa 16 osvojenih bodova, točno na granici koja dijeli gornji od donjeg doma, šest ekipa je ispred, šest iza Pločanki.

Podravka je u Dalmaciju doputovala već u ponedjeljak,smjestila se u Makarskoj gdje odrađuje mini pripreme za nastavak sezone, europski ispiti i završnica domaćih natjecanja. U utorak je unaprijed odigrala susret 20.kola i slavila u Splitu protiv sastava Split 2010 rezultatom 31:22. Subotnje nadmetanje s Dalmatinkom bit će završni čin tog kratkog pripremnog  ciklusa. U sastavu gošći iz Koprivnice vidjet ćemo dojučerašnju Dalmatinku i juniorsku reprezentativku Leu Franušić, nadarenu ljevakinju na poziciji desnog vanjskog s brojem 14 na majici. Vrijedi  spomenuti i sjetiti se kako su dres Podravke prije Franušić s ponosom i uspjehom nosile Amela Suljić Despot, Ivana Jelčić Kukoleča, Marta Žderić Batinović i Žana Čović Marić, također bivše igračice Dalmatinke.

Trener Ivan Jerković imat će na raspolaganju kompletan sastav, uz napomenu kako se može očekivati pošteda za Andreu Klarić, lakša ozljeda protiv Lokomotive. Nakon Podravke Dalmatinka će u goste kod Sesvete Agroproteinke (18.kolo), zatim u Ploče stiže Osijek (19.kolo), pa slijedi put u Bjelovar (20.kolo) te domaćinstvo varaždinskoj Koki (21.kolo). Dakle, u sljedeća četiri nastupa tri su protiv sastava iz gornjeg doma i jedan (Osijek) iz donjeg doma. Zaista zahtjevan raspored, jedna pobjeda bila bi OK, prema našim predviđanjima. Tko zna što će biti, uglavnom Dalmatinke su nas i do sada znale ugodno iznenaditi.


RASPORED 17.KOLA: SPLIT Split 2010 – Zrinski, CRIKVENICA Murvica – Trešnjevka, UMAG Umag – Lokomotiva, VARAŽDIN Koka – Sesvete Agroproteinka, BJELOVAR Bjelovar – Osijek, PLOČE Dalmatinka – Podravka Vegeta, Zamet slobodan.

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci