Sport

Dalmatinka skraćene rotacije dočekuje Sesvete

Uspješno su Dalmatinke apsolvirale susret osmine finala Kupa, sastav Osijeka doslovno je potopljen na ušću Neretve s visokih 34:17.

Rano su se domaće rukometašice odvojile, pa je trener Jerković mogao više koristiti igračice koje manje igraju. To je jedna od veselijih vijesti za Pločanke, uz činjenicu da je bio uočljiv napredak u prikazanoj igri u odnosu na prethodne nastupe protiv Umaga i Zameta.

Naravno, dobar je to znak uoči novog ligaškog ispita. U sklopu 16.kola u goste Dalmatinkama stižu Sesvete, mladi sastav koji zahtjeva ozbiljan pristup i čvrst ulazak u nadmetanje. Razlog više je svakako neugodna pozicija u kojoj su trenutno gošće i ne baš stabilna forma pločanskog sastava.


Trener Jerković i dalje ne može računati na Ivu Žderić zbog ozljede, a ovoga puta u zapisniku neće biti Nine Burđelez i Anđele Zelić. Burđelez s kadetskom reprezentacijom ide na Mediteranske prvenstvo u Grčku, a starija sestra Zelić izostat će dogledno vrijeme zbog novog posla.

-Pobijedili jesmo, u četvrtfinalu smo i vidjet ćemo tko će nam biti protivnik, međutim ponavljamo neke slabosti iz nadmetanja s Umagom i Zametom, kada smo igrali nikako. Da je umjesto Osijeka bio neki jači suparnik sigurno bi to kaznio.

Skraćene rotacije čeka nas jako važan susret sa Sesvetama, koje su se dovele u neugodnu situaciju, pa moramo biti koncentrirani i odlučni od početka do kraja. Još je dosta kola do kraja, pa se trebamo što prije vratiti na onu našu prepoznatljivu razinu igre, bilo bi dobro da to bude već protiv Sesveta – najavljuje trener Jerković.

Susret se igra u subotu, Dom sportova, s početkom u 19 sati.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci