Sport

Dalmatinka po treći put među najboljim Hrvatskim rukometašicama

U posljednjem 18.kolu 2.HRL – jug za žene Dalmatinka je kod kuće nošđena navijanjem tijekom cijelog susreta pred nešto više od 800 gledatelja pobijedila vodeću ekipu Sinja sa 23:18 i pobjedom vratila se nakon godinu dana u 1. Hrvatsku rukometnu ligu. Od prvog minuta “dječiji vretić” iz Ploča imao je prednost od jednog, dva i četiri pogodka, tako se na poluvrijeme otišlo sa 12:8 za Dalmatinku. Ekipa gostiju bila je poravnala na 5:5, 6:6 i 8:8 ali više od toga nisu mogle pored razigranih i čvrstih pločanki. Drugi dio još uzbudljiviji, gošće su napadale ali domaće igračice se nisu predavale, tako su u 50. minuti susreta domaće igračice imale prednost od 7 pogodaka razlike 20:13. Zanimljivo da gošće tijekom susreta niti jednom nisu imale prednost a na kraju rezultat je realan i zaslužen u korist Dalmatinke.

Za Dalmatinku su pogađale Antonija Šimić 9 puta, Andrea Klarić 6, Ena Tolj 4, Anđela Lekić 2, te Anamarija Boras i Marija Radoš po jednom, još su igrale Magdalena Bakula, Mia Zdovc, Emanuela Vuković, Lucija Ivičević, Klara Erceg, Pava Žderić, Lucija Batur, Nikolina Žderić i Andrijana Vlatka Jelčić koja je imala 12+2 obrane, trener – Ivan Jerković.

– trener Ivan Jerković – prava prvoligaška utakmica, imali smo na drugoj strani dobrog i jakog protivnika, nošeni sa tribina našim vjernim navijačima stigli smo do zacrtanog cilja i zahvaljujem se gostujućim igraćicama na fer i korektnoj utakmici. Mislim da uz dva do tri pojačanja možemo sa našim djevojkama igrati prvu ligu. Ekipa Sinja cijelo prvenstvo od prvog kola je bila na prvom mjestu i samom ovom pobjedom naš uspjeh je još veći.


– Andrea Klarić(kapetan) – zahvaljujem se svima od uprave koja nas je pratila i vjerovala u nas do vjernih navijača koji su bili naš igrač više u domaćim utakmicama, zasluženo smo osvojile prvo mjesto i radujem se na jesen natjecanju među najboljim Hrvatskim rukometašicama.

– Andrija Vlatka Jelčić(vratarka) – šta reći sve smo presretne ostvarenom pobjedom nad ekipom Sinja koja nije ispuštala prvo mjesto tijekom cijele sezone, njihovim kiksom u Makarskoj dalo je nama prilku da pobjedom kod kuće preuzmemo prvo mjesto i prođemo kroz cilj drugoligaškog natjecanja na rukometnom jugu.

– Antonio Šešelj(pomoćni trener) – ova utakmica je bila cijelo prvenstvo, na nju se čekalo i dokazali smo da smo najbolja ekipa u drugoligaškom jugu, znali smo zaustaviti njihove najbolje igračice i samim tim uspjeh je još veći.

– Josip Borozan(trener ekipe Sinja) – Zaslužena pobjeda pločanki, odlično su zatvorili našu najbolju igračicu Mateu Pletikosić koja se večeras nije vidjela, a navijači su bili Dalmatinkin igrač više tijekom cijelog susreta, mi još puno trebamo raditi da bi došli do većih rezultata i uspjeha.

 

Utakmicu su sudili Željko Čubrić i Joško Dujić oba iz Zadra, dok je delagat bio Vojo Musulin iz Kaštela.

dalmatnka2

Andrea Klarić, kapetan Dalmatinke

dalmatnka2

Andrijana Vlatka Jelčić, vratarka Dalmatinke

 

Pripremio: Sana

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci