Sport

Dalmatinka ostala na jednom bodu

Dalmatinka je poražena u Pločama od Zameta s 33:20 (16:10) u utakmici 8. kola Prve hrvatske lige. Pločanke su i dalje na samo jednom bodu, kojeg su osvojile kod kuće protiv Osijeka u 2. kolu kada su odigrale 21:21.

Zamet je poveo 1:0, Dalmatinka je izjednačila na 1:1, a nakon što su gošće povele s 3:1, više nisu ispustile prednost. Najveću prednost na utakmici Zamet je imao osam minuta prije kraja (26:16).

Prvi strijelac Dalmatinke protiv Zameta bila je Antonija Šimić s 9 pogodaka, Magdalena Žderić je postigla 4, Nikolina Jarak, Lucija Ivičević i Klara Erceg po 2 te 1 pogodak Iva Žderić. Andrijana Vlatka Jelčić je imala 8 obrana. Još su pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića igrale Magdalena Bakula, Sara Tomašević, Klara Arar, Lucija Cvijanović, Nikolina Žderić, Ema Barbir, Petra Marinović, Lana Jarak i Josipa Oršulić.


Dalmatinka je u 9. kolu slobodna, a potom slijedi pauza. Prvenstvo se nastavlja 28. siječnja 2017. godine, kada je u 10. kolu Dalmatinka domaćin Bjelovaru. Nakon 8. kola vode Podravka i Lokomotiva sa svih osam pobjeda, Sesvete su treće s 12 bodova… U donijem dijelu tablice: 11. Split 2010. 5 bodova, 12. Arena 3 boda, 13. Osijek 3 boda, 14. Dalmatinka 1 bod.

Tekst: Branko Kulidžan / dubrovacki.slobodnadalmacija.hr
Foto: Tonči Vlašić / dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci