Sport

Dalmatinka: OPROŠTAJ OD USPJEŠNE SEZONE

Ovoga vikenda na rasporedu je pretposljednje kolo natjecanja u konkurenciji rukometnih prvoligašica. Kolo će otvoriti u petak (18,30 sati) sastavi Splita 2010 i Dalmatinke. Dalmatinski je to derbi, našim rukometašicama posljednji nastup u ovoj iznimno uspješnoj sezoni. Naime, Pločanke su u posljednjem kolu slobodne a susret se igra dan prije uobičajene subote dogovorom klubova jer u pločanskim redovima ima dosta srednjoškolki koje će u Poreču braniti boje naše Srednje škole na završnici državnog natjecanja.

Susret je ovo za prestiž, niti jedna ekipa ne može niti gore, niti dolje, Dalmatinka će ostati sedma, Splićanke stepenicu niže. Dobra je vijest što će od sljedeće sezone među prvoligašicama biti tri dalmatinska predstavnika, Dalmatinka, Split 2010 i Sinj.

– Idemo ovo odraditi pošteno, nadigravati se pa što bude. Sastav ekipe bit će poznat na sam dan odigravanja jer neke djevojke imaju fakultetske obveze – kratko će trener Ivan Jerković.


U prvom dijelu prvenstva, 12.kolo, Split 2010 je uvjerljivo slavio u Pločama, 38:22, bilo je to najslabije izdanje Dalmatinke tijekom cijele sezone.

RASPORED 25.KOLA 1 HRL (Ž): KOPRIVNICA Podravka Vegeta – Zamet 10:0 bb, ZAGREB Lokomotiva – Sesvete Agroproteinka, ZAGREB Trešnjevka – Osijek, ČAKOVEC Zrinski – Bjelovar, CRIKVENICA Murvica – Umag, SPLIT Split 2010 – Dalmatinka, Koka slobodna.

Podravka je pobjedom u prošlom kolu protiv Lokomotive osigurala još jedan naslov prvaka, Murvica bi pobjedom protiv Umaga potvrdila prvoligaški status dok se derbi začelja igra između Trešnjevke i Osijeka, a uspješniji suparnik ostaje u 1 HRL (Ž).

Tekst i foto: Jurica Vukojević

U prilogu fotografije: Josipa Oršulić (15) izvodi sedmerac, Anđela Zelić ozlijeđena i krvava u pobjedi protiv Sesveta