Sport

DALMATINKA: Nastavljaju se kvalifikacije, vjerujemo uspješno

Uvjerljivom pobjedom u dalmatinskom derbiju pločanske Dalmatinke otvorile su nastavak prekinutog prvoligaškog natjecanja.

Bodovi osvojeni u nadmetanju sa Splitom 2010 učenicama trenera Ivana Jerkovića vjetar su u leđa u ubrzanom ritmu subota – srijeda jer već sutra (srijeda) gostuju u Crikvenici protiv Murvice u sklopu 22.kola 1 HRL (ž). Nakon toga na ušće Neretve u subotu stižu Sesvete, kada se igra odgođeni susret 19.kola. Oba ova nadmetanja imaju kvalifikacijski karakter za sastav iz Ploča.

Naravno, u ovom trenutku sve misli su usmjerene prema Murvici. U prvom dijelu Dalmatinka je na svom parketu slavila rezultatom 31:27, trenutno s po 16 bodova su prvi susjedi na tablici. Na put neće Anđela Marinović (ozljeda) i Ena Tolj (posao), ali i pored toga nikad kompletnije neće biti na nekom od gostovanja.


– Djevojke su odlično odradile važni susret sa Splitom, nismo znali kako će to izgledati nakon duge stanke, a pred nama je novo teško psihološko nadmetanje. Osjeća se malo i umora, ali kako nama tako i drugima. Vjerujem da će djevojke pružiti maksimum, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti – najavljuje trener Ivan Jerković, a uz golmanicu Andrijanu Vlatku Jelčić, najiskusnija u redovima pločanskog sastava Antonija Krilić Šima naglašava:

– Atmosfera u svlačionici je vrhunska, složne smo i odlučne, nadam se pozitivnom ishodu. A do cilja možemo samo kvalitetnom obranom i čvrstim stavom, Mara će to već diktirati, onako kako ona to zna.

Susret Murvica – Dalmatinka igra se sutra s početkom u 19 sati.

RASPORED 22.KOLA 1 HRL (Ž):Lokomotiva – Koka, Sesvete – Bjelovar, Split 2010 – Osijek, Murvica – Dalmatinka, Zrinski – Umag, Dugo selo 55 – Sinj, Podravka Vegeta – 1234 Virovitica. (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci